İstabnul’da Anadolu başsavcılığı talimatıyla düzenlenen operasyonda ‘müvekkeli’ni 578 bin lira dolandıran avukat Serkan K. adliyede yakalandı.

Yasemin B. cezaevindeki sevgilisinin tahliyesi için İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat Serkan K.’yla anlaştı.
Avukat, geçmişte hapis cezalarını adli para cezalarına çevirttiğine ilişkin sahte evrakları göstererek Yasemin B.’nin güvenini kazandı.
Avukat, bir hakimin ve Adalet Bakanlığı’nın adını kullanarak “Tahliyesinde sakınca bulunmamaktadır” yazılı sahte evrak yaptı. Bunu Yasemin B.’ye göstererek 578 bin 900 lira karşılığında tahliye edileceğini söyledi.
Parayı veren Yasemin B., sevgilisinin tahliye edilmemesi üzerine Anadolu başsavcılığına başvurdu.
Anadolu adliye polisi, savcı talimatıyla avukat Serkan K.’yi yakalamak için harekete geçti. Müşteki Yasemin B.’nin buluşmak için adliyeye çağırdığı avukatı polis gözaltına aldı.
Avukatın üst aramasında Yasemin B.’nin sevgilisinin tahliye olduğuna ilişkin sahte evrak da bulundu.
‘Sahtecilik’ ve ‘dolandırıcılık’ suçlarından kaydı bulunduğu, bu konulardan yargılanıp, ceza aldığı tespit edilen Serkan K.’nın başka kişileri de 10 milyon lira dolandırdığı tespit edildi.
Şüpheli avukat ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘dolandırıcılık’ suçlarından çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.