ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, Hindistan ile Pakistan arasındaki gerilimin ülkesini ‘ilgilendirmediğini’ söyledi.

Fox News’a konuşan Vance, gerginliğin bir an önce azalmasını istediklerini belirtti.
Bu ülkeleri ‘kontrol edemeyeceklerini’ belirten 41 yaşındaki siyasetçi, gerilimin ‘ABD’yi ilgilendirmediğini’ ve karışmayacaklarını söyledi.
ABD’nin her iki tarafı da silah bırakmaya zorlayamayacağını savunan Vance, süreci diplomatik yollarla takip edeceklerini vurguladı.
ABD başkan yardımcısı Hindistan-Pakistan geriliminin ‘daha geniş bir bölgesel savaşa ya da nükleer çatışmaya dönüşmemesini’ umuyor.
Hindistan’ın Pakistan’a saldırısı
Hindistan, 22 Nisan’da Pahalgam bölgesinde 26 kişinin öldüğü terör saldırısına misilleme gerekçesiyle 6 Mayıs’ta Pakistan toprakları ve yine Pakistan’ın kontrolündeki Azad Keşmir bölgesine füzelerle saldırdı. Hint ordusu, ‘terör yapılanması’ olarak nitelediği dokuz hedefi vurduğunu açıkladı.
İslamabad yönetimiyse saldırılarda altı sivil noktanın hedef alındığını, 31 kişinin öldüğünü ve 57 kişinin yaralandığını duyurdu.
Pakistan ordusu, Hint saldırısı sırasında beş savaş uçağı düşürdüğünü açıklarken, Yeni Delhi yönetimi teyit etmedi.
Ayrıca, Pakistan ordusu, 8 Mayıs’ta Hindistan’a ait 25 ‘Harop’ SİHA’sının etkisiz hale getirildiğini duyurdu.