CHP'den 'suflör' Davutoğlu'na sert tepki: Çocuktan medet umar hale geldi, yazıklar olsun

 

CHP, 23 Nisan nedeniyle koltuğuna oturan çocuğa, muhalefetle ilgili soru üzerine, ‘Bol keseden harcama’ diye sufle veren Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sert eleştirdi geldi. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, çocukların siyasete alet edildiğini söyledi.

Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Başbakan Davutoğlu’ndan koltuğunu devralan Pelinsu Topraksoy, gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Küçük kız, “Muhalefetin vaatlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Davutoğlu’nun suflesiyle “Bol keseden harcamak” yanıtını vermişti.

Bu duruma sinirlenen Levet Gök, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu’yla Topraksoy’un videosunu izleten Gök, “Bugün Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bir başbakan tarafından nasıl istismar edildiğini, siyasete alet edildiğini görmüş bulunuyoruz. Bir çocuktan medet umar hale geldi. Bir çocuğun arkasına saklandı” dedi.

CHP’li Gök, Davutoğlu’na “Yazıklar olsun Başbakan. Başbakanı şiddetle kınıyoruz. Böyle siyasete alet edilemez” diye tepki gösterdi.