Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Gazze Şeridi’nde sivil ölümlere dikkat çekerek saldırıların durdurulması çağrısı yaptı.

Macron, Fas Meclisi’nde yaptığı konuşmada, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırılarıyla ilgili “Hiçbir şey Gazze’deki bu kadar çok sayıda sivil ölümünü haklı gösteremez” dedi: “Gazze’de ateşkes olması ve İsrailli esirlerin serbest bırakılması, halkın korunması ve Gazze Şeridi’ne insani yardımın ulaşması için sürekli çağrıda bulunuyoruz.”
Macron, Lübnan’da ateşkes olması gerektiğini, ABD ve diğer müttefikleriyle bu konu hakkında çalıştıklarını kaydetti.
Fransa Cumhurbaşkanı ayrıca, Lübnan ve Gazze’deki saldırıları durdurmak için (İsrail’e) askeri ihracatın durdurulmasını talep ettiğini vurguladı.