Hamaney, İsrail saldırısından sonra ilk kez konuştu: İki gece önce bir hata yaptılar

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail’in saldırısının ne abartılması ne de küçümsenmesi gerektiğini söylerken misilleme çağrısında bulunmadı.

Fotoğraf: AA

Hamaney, başkent Tahran’daki konutunda İsrail’in İran’a saldırısına ilişkin şöyle konuştu:

“İki gece önce bir hata yaptılar elbette abartıyorlar. Bunu büyütmek yanlış ancak küçültmek de yanlış.

Siyonist rejimin İran’a karşı hesap hatası var. Bu bozulmalı. İran’ın gücünü, kabiliyetini ve iradesini hala tam olarak anlayamadılar. Bunu onlara anlatmamız lazım.”

Öte yandan Hamaney, İsrail’in önceki saldırılarında olduğu gibi bu kez doğrudan misilleme çağrısında bulunmadı.

Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan hükümetinin internet yasaklarının bir kısmını kaldırma konusundaki çalışmalarına işaret eden Hamaney, “Siber alana ilişkin karar vericiler ve karar alıcılar toplumun psikolojik güvenliği konusuna da dikkat etmeli. Ülkenin yetkilileri halkın psikolojik güvenliğini sağlamalı” dedi.

İsrail’in İran’a saldırısı

İsrail, İran’ın 1 Ekim’deki füze saldırılarına ‘misilleme’ olarak 26 Ekim’de İran’daki askeri hedeflere saldırı düzenlediğini açıklamıştı.

İran, Tahran ve ülkenin batısındaki Huzistan ve İlam eyaletlerinde bazı askeri noktaların hedef alındığını ve hava savunma sistemlerinin saldırılara ‘başarıyla’ karşı koyduğunu ancak bazı noktalarda ‘sınırlı hasar’ meydana geldiğini duyurmuştu

İsrail, saldırının ‘başarıyla’ tamamlandığını açıklamıştı. İran ordusuysa saldırılarda dört askerin öldüğü bildirmişti.

İran cumhurbaşkanı: İsrail’in saldırısına zekayla karşılık vereceğiz

İsrailli bakan: İran’a yapılan saldırı ön hazırlıktı

İsrailli gazeteci ordunun Lübnan’daki saldırısına katılıp bina patlattı

Biden’dan İsrail’e: Umarım bu sondur

İsrail’de iktidar ve muhalefet İran’a saldırıları ‘yetersiz’ buldu

İsrail ordusu, İran’daki askeri hedeflere saldırdı