Emin Çölaşan: Her fırsatta konuşan Recep beyin ormanlar yanarken söyleyecek sözü yok muydu?

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

Hepimize acı veren bu süreç geceli gündüzlü yaşanırken ben kendimce çok önemli bir müjde bekliyordum:

“Recep Bey en kısa zamanda mutlaka televizyonlara çıkıp kendisine yaraşır açıklamalar yapacak, yangınlar konusunda eğri veya doğru bir takım şeyler söyleyecek, olanı biteni açıklayacaktır.”

Öyle ya…

O makamda oturan, Saray’ında ikamet eden, her konuda ahkâm kesen, medyayı her fırsatta dibine kadar kullanan, milletine yol gösterip ders veren, gerektiğinde ona buna sert çıkan bir dünya liderimiz var!

Bu orman yangınlarıyla ilgili açıklamaları valilere ve belediye başkanlarına bırakmayacak, kendisi de mutlaka bir şeyler söyleyecek, bir takım kararlar alacaktır.

Ama olmadı…

Yapmadı veya yapamadı.

Aradan günler geçti, ağzını açıp bir şeyler söylemesi mümkün olmadı.

Sütre gerisine çekilmeyi tercih etti.

Boş ya da dolu her fırsatta konuşan bir dünya lideri…

Memleketin ormanları cayır cayır yanarken söyleyecek sözü yok muydu!

Emin Çölaşan’ın yazısı