Ak Parti iktidarında, iktidarın ana damarı olarak Millî Eğitim görülüyor. Elbette Yüksek Öğretim Kurumu, ayrı bir bakanlık gibi. MEB ve YÖK birbirini tamamlıyor. Rejimi değiştirmenin asıl yolu eğitim.
Recep Tayyip Erdoğan=Ak Parti Millî Eğitim’le fikirlerini enjekte edeceğinin şuurunda. Ama ne yapsa, istediği neticeyi alamıyor. Son üniversiteye giriş imtihanı bunu gösteriyor.
Millî Eğitim Meselesi, belki Cumhuriyet’in kuruluş yıllarında öne çıkmıştı.
22 yıldır, iniş çıkışlarla hükûmet eden ve rejimi değiştirip “Cumhurbaşkanlığı Hükûmet sistemi” adıyla “tek adam” rejimine geçen Recep Tayyip Erdoğan=Ak Parti Millî Eğitim’de artık virajı dönmek ve dosdoğru imam hatipleştirme yolunda dev adımlar atmak, parazitler gördüklerini, kendilerine aykırı gelenleri bertaraf etmenin ötesinde, toplanmamaları, dirilmemeleri için ezmek istiyor ama, hiçbir surette istediği neticeyi alamıyor.
Son üniversiteye giriş imtihanı döküntüyü, neticesizliklerini bütün açıklığıyla ortaya koyuyor.