Direnişteki işçilerle birlikte gözaltına DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve beraberindeki 35 kişi serbest bırakıldı

 

DİSK Genel Sekreteri ve DEV Sağlık İş Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde işten çıkarıldıkları için uzun süredir eylem yapan ve bugün üniversite rektörlük binasını işgal eden DEV-Sağlık İş Sendikası’na üye işçilerle birlikte gözaltına alındı.

Arçu Çerezoğlu’yla birlikte gözaltına alınan 35 kişi akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

arzu cerkezoglu
Fotoğraf: Twitter / @direnmaltepe

 

Yaklaşık 40 işçi, sabah saatlerinde rektörlük binasına girmiş, çatıya çıkarak işe geri alınmaları için eylem yapmıştı. Rektörlük camına ‘Atılan işçiler geri alınsın’ pankartı da asan işçiler bir süre sonra polislerce gözaltına alındı.

arzu cerkezoglu2
Fotoğraf: Twitter / @ArzuCerkezoglu

 

Bunun üzerine çatıya çıkan Çerkezoğlu da polisin hedefi oldu. Çerkezoğlu diğer işçilerle birlikte gözaltına alınarak Esenkent Karakolu’na götürüldü. Emniyet’te ifadesi alınan kişilerin tamamı serbest bırakıldı.

Çerkezoğlu, işçiler gözaltına alındığında “Gözaltındaki arkadaşlarımız bırakılacak. Dünyayı size dar ederiz” diye yazmıştı.