TEOG'da Tunceli birinci oldu, en başarılı iller sıralaması açıklanmadı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sır gibi sakladığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında gizlenen başarılı ve başarısız illerin sıralaması ortaya çıktı. Sınavda en başarılı ilin Tunceli olduğu öğrenildi.

teog

Cumhuriyet’ten Fırat Kozok’un haberine göre CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter sonuçların bu nedenle açıklanmadığını öne sürerken, “MEB bürokratlarının yaptığı toplantıda başarılı ve başarısız il sıralamasının ‘CHP’ye yarar’ denilerek açıklanmadığını biliyoruz” dedi.

Yaklaşık iki hafta önce il milli eğitim müdürlerinin Ankara’ya çağrıldıklarını ve sonuçlarla ilgili müdürlere ‘hesap sorulduğunu’ belirten Serter, sınava 1 milyon 287 bin 8. sınıf öğrencisinin katıldığını, toplam 4 bin 742 öğrencinin, soruların tamamına doğru yanıt verdiğini açıkladı.

Tunceli’nin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi olduğunu belirten Serter, “Aynı zamanda Tunceli, ağırlıklı olarak Alevi vatandaşların yaşadığı bir ildir. MEB TEOG sonucunu Tunceli’nin birinci olması nedeniyle sır gibi saklamıştır. Bakanlıkta yapılan toplantılarda, ‘sonuçları açıklarsak, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Tuncelili olması nedeniyle bu sonuçlardan puan kazanabilir’ düşüncesi hâkim olmuştur. Bu sonuçları gizleyen ve çeşitli uydurma bahaneler üreten MEB’i kınıyorum” diye konuştu.