Mersin’in Tarsus ilçesinde önce bıçaklanıp ardından bedeni yakılan Özgecan Aslan’ın eğitim aldığı Çağ Üniversitesi öğrencileri geniş katılımlı bir protesto düzenledi.

Yürüyüşe sadece Tarsus’tan değil çevre illerden vatandaşlar da katıldı. İki koldan toplanarak D-400 karayolunu trafiğe kapatan yurttaşlar Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.

Yürüyüşe çevre illerin spor takımlarının taraftar grupları da destek verdi. Engelli vatandaşlar da yürüyüşe katıldı.

Özgecan’ın arkadaşları ‘Damlaya damlaya kan oldu’, ‘Karanlığa boyun eğmeyeceğiz’, ‘Suçlular belli, T.C.avüz’ yazılı pankartlar taşıdı.
Özgecan’ı anma ve kadına şiddetle mücadele yürüyüşünde öğrenciler, okullarındaki ulaşım sıkıntısını da dile getirdi.
