“Düştü düşecek” dediği Suriye’nin kuzeyindeki Kürt kenti Kobani’nin dört ay süren direnişin ardından IŞİD’den temizlenmesine ‘farklı bir açıdan’ yaklaşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Bugün bakıyoruz çifte telli oynuyorlar. DEAŞ oradan çıkmış. O bombalanan yerleri yeniden kim onaracak?” diye sordu.
Küçük bir yerleşim yeri için dünya ayağa kalkıyor

‘Ak Saray’da muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada Kobani’ye ilişkin tanıdık söylemini sürdüren Erdoğan, “Kobani söz konusu olduğunda dünya ayağa kalkıyor, küçük bir yerleşim yeri için dünya ayağa kalkıyor” dedi.
O bombalanan yerleri yeniden kim onaracak?
Kobani’nin kontrolünün yeniden Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) eline geçmesinin ardından başta Diyarbakır, Van ve Hakkari olmak üzere ülkenin dört bir yanında gerçekleştirilen halaylı kutlamalara dikkat çeken Erdoğan şöyle devam etti: “Bugün bakıyoruz çifte telli oynuyorlar. DEAŞ oradan çıkmış. O bombalanan yerleri yeniden kim onaracak? Oradan ayrılan 200 bin insan geri dönebilecek mi, dönerse nereye yerleşecek?”
Asıl şimdi diren Kobani
Erdoğan’ın Kobani’nin yeniden inşasına ilişkin sorusunun yanıtının hazır olduğunu söyleyen Taksim Dayanışması üyelerinden mimar Mücella Yapıcı ise Twitter hesabından, “Asıl soru bu:) Cevap hazır TOKİİİİİ 🙂 AsılŞimdiDirenKobani” mesajını paylaştı.