Nisa bebeğin kaldığı hastane: Kesin sonuç belirlenmedi

İstanbul’un Pendik ilçesinde boş arazide bulunan ve acil tıp teknikeri Büşra Durmaz’ın ‘sütannelik’ yaparak Nisa Mihriban ismini verdiği bebeğin sağlık durumunun ciddi olduğu, beyin ölümü açısından kesin sonucun ise daha belirlenmediği bildirildi.

Fotoğraf: AA

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği’nin açıklamasında Nisa bebeğin, üç gün önce kaldığı çocuk yuvasından ‘kardio pulmoner arest’ sonucu kurum doktor ve hemşiresi refakatinde 112 ambulansıyla kalp ve solunum resüsitasyonu yapılarak saat 09.20’de hastanenin acil çocuk birimine getirildiği aktarıldı.

İlk muayene sonucunda aspire ettiği anlaşılan bebeğin kalbinin ve solunumunun olmaması üzerine hemen entübe edildiği, yaklaşık 30 dakika daha yapılan resüsitasyon neticesinde kalp atımlarının alınmaya başlandığı anlatılan açıklamada, şunlar dendi: “Çocuk yoğun bakım ünitesine yatırılarak solunum cihazına bağlanan Nisa bebeğin genel durumu ciddi olup, sedasyon ve anti ödem tedavisi altında takip edilmektedir. Durumunda bir iyileşme gözlenmeyen bebeğin beyin fonksiyonları detaylı olarak araştırılmakta olup, beyin ölümü açısından kesin sonuç daha belirlenmemiştir. Yapılacak yeni test ve tetkiklerin sonucunda Nisa bebek ile ilgili son durumun önümüzdeki 24-48 saat içinde netlik kazanması beklenmektedir.”

Bebeğin annesi tutuklanırken, babasıyla ilgili soruşturma başlatılıp başlatılmadığına dair bilgi yok.

Terk edilen Nisa bebeğin durumu kritik; annesi tutuklandı