Kolombiya’da polis, tabut içine saklanmış 300 kilogram kenevir buldu. Santander bölgesinde, bir cenaze arabasında arama yapan polis onlarca paket içine gizlenmiş uyuşturucu maddeye el koydu.

Emniyet teşkilatının bölge sorumlusu Fabian Ospina, “Ekipler rutin kontrol sırasında iki tabut taşıyan cenaze arabasını durdurmuş. Arama sonucunda şoförün amacının cenaze taşımak olmadığı ortaya çıktı” dedi.
Uyuşturucu kaçakçılarının hap içine koyup mideye indirmek dahil çeşitli yolları denediğini anımsatan Ospina, “Cenazeye gidiyormuş gibi yapıp taşıyana da rastlamak bizi bile şaşırttı” dedi.
Aracın şoförünün gözaltına alındığı belirtilirken kenevirin nereden nereye nakledilmek istendiği ve kimler tarafından piyasaya sürüldüğünün araştırılması için soruşturma başlatıldı.