Zorla Atatürk büstü öptürülen İbrahim Ç.: Saldırganların hepsi komşum

 

Facebook hesabında peşmerge kıyafetiyle paylaştığı fotoğrafın ardından Muğla’da saldırıya uğrayan ve zorla Atatürk büstü öptürülen İbrahim Ç., kendisini linç edenler için, “Hepsini tanıyorum, kapı komşum” derken saldırıda jandarmanın da parmağının olduğunu savundu.

Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

 

Evrensel’den Burak Şefkat’e konuşan ve sekiz yıldır Muğla’da seracılık yaptığını belirten İbrahim Ç, olayı şöyle anlattı: “Dağlıca’da yaşanan saldırının ardından Muğla’ya hayatını kaybeden askerin cenazesi gelecekti. Olay günü beni birçok esnafa sivil vatandaşlar sormuş. Bir esnaf beni aradı, ‘seni soruyorlar’ dedi. Kumluova Karakol Komutanı aradı, nerede olduğumu sordu, evimde olduğumu söyledim. ‘Evde bekle, seni alacağım, bir şey görüşmemiz lazım’ dedi. 15 dakika sonra iki araba, dört motosiklet evimin kapısının önünde durdu. Hemen seraya doğru kaçtım, çocuklarımın yanında bir şey yaşansın istemiyordum.”

‘Seni öldüreceğiz’

Seraya doğru giderken, komşularının arkasından Terörist kaçıyor’ diye bağırdığını aktaran İbrahim Ç., “Kendimden geçmiştim, beni arabaya koydular, ayaklarıyla kafama bastılar. ‘Seni öldüreceğiz’, ‘Kumluova’nın ortasında seni asacağız’ dediler ve beni Kumluova’nın merkezine getirdiler” diye konuştu.

mugla pesmerge1İlçe merkezinde 60-70 kişinin kendisini saldırdığını ve zorla Atatürk büstüne çıkardığını anlatan İbrahim Ç., jandarmanın saldırıdan haberdar olduğu iddiasında bulundu.

Jandarma ‘evde bekle’ deyip, bir saat sonra yanıma geldi

İbrahim Ç, şöyle konuştu: “Gözümü açtığımda jandarma beni aldı. Jandarma beni ilk aradığında, ‘Evde bekle, geliyoruz seni almaya’ demişti. İlk aramasından yaklaşık bir saat sonra geldi ve beni büstün önünden aldı. Jandarmanın işin içinde olduğunu düşünüyorum şu an. Neden beni aradı, kimden duydu beni linç edeceklerini? Bir de neden evde bekle dedi de, bir saat sonra gelebildi yanıma?”

Saldırının ardından kaldırıldığı hastanede doktorların ‘Teröriste bakmak istemiyoruz, bunu alın’ diye jandarmaya söylendiğini anlatan İbrahim Ç., hastanenin önünde 300 kişilik bir grubun kendisini linç etmek için toplandığını belirtti.

İbrahim Ç., tedavisinin ardından karakolda ifadesini alan astsubayın kendisine ‘Bizim can güvenliğimiz yok, seni göndermek zorundayım’ dediğini aktardı.

Peşmerge kıyafetli fotoğraf paylaşan kişi dövülüp Atatürk büstü öptürüldü