‘İkinci dalga’ yolsuzluk soruşturma dosyasından sızan tapelerle gündeme gelen, Urla Zeytineli köyündeki villalardan bazılarının, Başbakan Erdoğan’ın iddiasının aksine birkaç yıl önce yapıldığını gösteren fotoğraflar yayınlandı.
Zaman’ın haberinde, Erdoğan ve ailesi için yapıldığı iddia edilen villaların inşa edildiği bölgenin 2010 ve 2014 yıllarında çekilen iki fotoğrafı yan yana getiriliyor.
Daha önce de aynı bölgenin Google Earth üzerinden alınan görüntüleri sosyal medyada tartışma yaratmıştı.
Erdoğan, kendisine ait olduğu iddia edilen birinci derecedeki sit alanında bulunan villaların şahsıyla alâkası olmadığını belirterek, “Önce Urla’daki olay, şahsımla alâkalı değil. Söylenen yer, 35 yıl önce inşa edilmiş bir yerdir” demişti.