Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim propagandası yürütmesine ses çıkarmayan Yüksek Seçim Kurulu (YSK), ‘Dombra’ şarkısının Erdoğan’lı versiyonunun AKP tarafından propaganda şarkısı olarak kullanılmasını yasakladı.

AKP’li YSK Temsilcisi Şeref Malkoç, şarkıcı Uğur Işılak tarafından Erdoğan adına yeniden uyarlanan şarkının artık AKP tarafından propaganda şarkısı olarak kullanılamayacağını açıkladı.
Malkoç, İHA’ya yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımızın programlarında çalınan ‘Dombra’ müziğini AKP seçim otobüslerinde çalıyordu. Cumhurbaşkanının devletin birliğini ve beraberliğini temsil ettiği için ona ait olan bir müziğin herhangi bir siyasi parti, AKP tarafından kullanılamayacağına karar verdi” dedi.
Ancak YSK, Erdoğan’ın isim vermeden meydanlarda AKP için oy istemesine karşı muhalefetin yaptığı başvuruları, “Denetleme yetkimiz yok” diyerek seri şekilde reddetmişti.