• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

YouTube, yüz ve ses taklidine geçit vermeyecek

21/06/2024 22:54

Video paylaşım platformu YouTube, deepfake içeriklerin kaldırılması için harekete geçti.

Fotoğraf: AA

Yapay zeka teknolojisinin gelişmesiyle beraber özellikle ünlü isimlerin yüzünü veya sesini taklit eden sahte videolar üretiliyor.


Bu tür videolar yanlış bilgiler yaymak ve çeşitli dolandırıcılık faaliyetleri için de kullanılabiliyor.

Shiftdelete’nin aktardığına göre YouTube, bu tür deepfake içeriklerin yayılmasını engellemeyi hedefliyor.

YouTube’un yeni politikası, kullanıcıların deepfake ile yüzlerini veya seslerini taklit eden içeriklerin kaldırılması için kapsamlı bir değerlendirme süreci içeriyor.

Kullanıcılar, bu tür içeriklerin kaldırılması için YouTube’un gizlilik şikayeti prosedürünü kullanarak başvuruda bulunabilecek.

Sürecin ayrıntıları şöyle:

İçeriğin değiştirilmiş veya sentetik olup olmadığı: İçeriğin yapay zeka kullanılarak oluşturulup oluşturulmadığı ve gerçek bir video gibi görünüp görünmediği değerlendirilir.

İçeriğin gerçek sanılma ihtimali: İçeriğin izleyiciler tarafından gerçek bir video olarak algılanma olasılığı göz önünde bulundurulur.

İçeriğin sunuluş şekli: İçeriğin, izleyicilere değiştirilmiş veya sentetik olarak sunulup sunulmadığı incelenir.

İçeriğin gerçekçiliği: Videonun ne kadar gerçekçi göründüğü ve kişinin tanınabilir olup olmadığı değerlendirilir.

Kaldırma talebinde bulunan kişinin tanımlanabilirliği: İçeriğin, kaldırılmasını talep eden kişinin benzersiz bir şekilde tanımlanabilir olup olmadığı kontrol edilir.

Parodi olup olmadığı: İçeriğin parodi, hiciv veya kamu yararına başka bir değere sahip olup olmadığı değerlendirilir. Bu tür içerikler, genellikle ifade özgürlüğü kapsamında korunup ve kaldırılmayabilir.

Kamu figürlerinin dahil olması: İçeriğin, bir kamu figürünü hassas bir davranışta (suç faaliyeti, şiddet, ürün veya siyasi aday desteği gibi) bulunurken gösterip göstermediği değerlendirilir.

Süreç nasıl işleyecek?

Kullanıcılar, yüzlerini veya seslerini taklit eden videoların kaldırılması için YouTube’un gizlilik şikayeti formunu kullanarak başvuruda bulunabilecek.

Bu form aracılığıyla, videonun URL’sini, kendilerinin hangi bölümlerde yer aldığını ve neden kaldırılmasını istediklerini detaylı bir şekilde belirtmesi gerekiyor.

YouTube, başvuruları değerlendirerek uygun gördüğü içerikleri platformdan kaldıracak.

YouTube ateşli silah politikasını değiştiriyor

Kategori:Dünya, Vitrin-mobil

SON HABERLER

Esila Ayık ve iki öğrenci için tahliye kararı

Mahkeme, kalp ve böbrek hastası Esila Ayık ve iki öğrenci için tahliye kararı verdi.

CHP kurultayı soruşturması: İmamoğlu dahil 51 kişinin iletişim kayıtları istendi

4-5 Kasım 2023 tarihli CHP kurultayına ilişkin soruşturmada tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu dahil 51 kişinin iletişim kayıtları istendi.

Rapor: Meslek lisesi mezunlarının iş imkanı üniversite mezunlarından fazla

DİSK/Genel-İş’in yayınladığı ‘Genç Emeği Raporu’na göre meslek lisesi mezunları, üniversite mezunlarından daha çok istihdam olanağı buluyor.

İmamoğlu'ndan Boğaziçili öğrencilere destek: Ülkenin onurunu kurtardılar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilahiyatçı Nurettin Yıldız’ı protesto ettiği için tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek verdi: “Az kaldı, gidiyorlar, bu onların son şımarıklıkları.”

AKP'den ihraç edilen Kocabıyık: İmamoğlu'na siyasi kumpas düzenlendi

AKP’den ihraç edilen eski vekil Hüseyin Kocabıyık, “19 Mart’ta İstanbul belediye başkanı, cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’na bir siyasi kumpas düzenlendi” dedi ve ekledi: “Aynı kumpas Tayyip Erdoğan’a da düzenlenmişti.”

CHP üyesine silahlı saldırı: 'MHP iki aydır tehdit ediyordu'
Arda Portekiz maçında oynamayabilir

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 753 gündür hapiste

YAZARLAR

Özel, İmamoğlu ve Yavaş'ın 'özenli' açıklamaları üzerine…

Murat Sevinç

Yeşil zeytini neden yemedin Sait?

Ayhan Tinin

Editör eksikliği fazlalık yaratır

Mustafa Dağıstanlı

Anne dediğin başlangıçtır

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Dilsiz bir ülkenin çığlığı

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Sırrı Süreyya Önder'in 'Cumhuriyet' eleştirisi üzerine…

Murat Sevinç

Silmek isteseler de silemezler

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

GÜNÜN 11’İ

Ege Cansen: Devlet, halktan zorla para toplama tekeline sahip kamusal örgüttür

Nevşin Mengü: Suriye'ye Norveç'ten siyasetçi ithal edilemeyeceğine göre gerçekçi olmak lazım

Alaattin Aktaş: Türkiye neredeyse hâlâ iktisat teorilerini test etmekle meşgul

Mehmet Y. Yılmaz: Şiddeti, polisin temel taktiği hâline getirirseniz, kimse polise saygı duymaz

Hediye Levent: Suriye'nin de İsrail ile ilişkileri normalleştirme sürecine dahil olması beklenebilir

Bülent Timurlenk: Galatasaray karşısında kendisinden iki sıklet daha aşağıda bir takım vardı

Akif Beki: PKK'nın silah bırakma kararı bile tek başına ekonomi şahlandırmaya yetmeliydi

Feride Kara: Takımlarımızın Süper Lig'de birbirlerini kırıp Avrupa'ya çıkınca yokları oynaması ülke futbolu açısından düşündürücü

Orhan Bursalı: AKP'nin Kürt oylarına ihtiyacı var

Sefer Levent: Markalarla AVM'lerin kavgası yeni değil

Zeynep Altıok Akatlı: '6 yaşında çocukla evlenmek caizdir' diyen sapkın pedofiliyi koruyorlar

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×