Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün gerçekleştirdikleri görüşmede ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında mağduriyet yaşayan yurttaşları, OHAL’in uzatılmasını ve yeni anayasayı konuştu.

Başbakanlık kaynaklarından edilinen bilgiye göre görüşmenin ana konusunu ‘FETÖ’ soruşturmaları alırken, Yıldırım bu konuyla ilgili çalışmanın titizlikle yürütüldüğünü ve şikayetlerin değerlendirilmesi için her ilde valilikler bünyesinde kurullar oluşturulduğunu söyledi.
Yeni anayasada uzlaşma
Aynı kaynaklardan yapılan açıklamada yeni anayasa konusunda ‘uzlaşma’ mesajı da verildi: “Görüşmede mini anayasa değişikliği konusundaki çalışmalar değerlendirilerek bir an önce uzlaşma ile bu çalışmaların sonuçlandırılması konusunda ortak görüş benimsenmiştir.”
Kılıçdaroğlu: OHAL kesinlikle uzatılmamalı
Görüşmede darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan er ve erbaşların tahliyesinin de gündeme geldiği de kaydedildi.
CHP kaynaklarından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada da Yıldırım’dan OHAL’in uzayacağı mesajı alındığı belirtilerek, Kılıçdaroğlu’nun “OHAL kesinlikle uzatılmamalı” dediği belirtildi.
CHP’li Gök: Kılıçdaroğlu mağduriyetlere ilişkin bir dosya verdi
Konuyla ilgili Habertürk’e konuşan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, hükümeti kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) ‘Yenikapı ruhu’na uygun davranmamakla eleştirerek, “Parlamentonun devre dışı bırakılmasıyla bir başka anlayışa girildi. İtirazlarımız bunlara. Genel başkanımızın görüşme talebinin içeriğinde Meclisin baypas edilmemesi vardı. Genel başkanımız mağduriyetlere ilişkin bir dosya verdi” dedi.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise, CHP’nin KHK’lar ile ‘FETÖ’ soruşturması kapsamındaki mağduriyetlere ilişkin eleştiri ve şikayetlerinin titizlikle inceleneceğini söyledi.