Yeni Şafak'a göre Merkez Bankası sürekli bahane üretiyor: Yüksek faiz inadı

Albayrak Medya bünyesindeki Yeni Şafak’ın yine hedefinde Merkez Bankası (MB) var: “Yüksek faiz inadı; sürekli bahane üretiyor.”

Fotoğraf: AA

MB dün politika faizini yüzde 46’da sabit tutmuştu.

Karar metninden “Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır” ifadesi çıkarılmış, yerineyse şu cümle konmuştu “Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda tüm para politikası araçları etkili şekilde kullanılacaktır.”

Uzmanlar bunu temmuzda faiz indirimine işaret olarak yorumlasa da karar Yeni Şafak’ı memnun etmedi.

Gazete bugün yine ilk sayfadan MB’yi ‘yüksek faiz inadı’ ve ‘sürekli bahane üretmek’le suçladı.

İlk sayfanın alt kısmındaki haberin sonundaysa şöyle dendi: “Uzun süreli sıkı para politikasında ısrar edilmesi, üretimi ve yatırımları baltaladığı gibi enflasyonu düşürmeyi de zorlaştırıyor.”

Yeni Şafak’ın bugünkü sayısından.

Daha önce de ekonomi yönetimini hedef almıştı

Gazete mayısta da manşetten ‘Faiz arttı, döviz yükseldi, enflasyon azdı, üretim düştü sanayi duruyor, yatırımlar durdu’ başlığıyla ekonomi yönetimini hedef almıştı.

Mehmet Şimşek: Sağlam bir zemin oluşturuyoruz

Oran verdiler: JPMorgan ve Citi temmuzda faiz indirimi bekliyor

TRT: Merkez Bankası’nın temmuzda faiz indirimine başlaması bekleniyor

Merkez Bankası faizi sabit bıraktı

Deutsche Bank’tan Türkiye için dolar ve faiz tahmini

BBVA faiz indirimi için tarih verdi