‘Asılacak Kadın’ romanıyla bilinen yazar Pınar Kür, 82 yaşında hayatını kaybetti.

Everest Yayınları’nın Kür’ün ölümüne ilişkin açıklaması şöyle:
“Bir dönem yayınevimizle de yolları kesişmiş değerli yazar Pınar Kür’ü kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Yakınları, okurları ve tüm edebiyat camiasının başı sağ olsun.”
Pınar Kür kimdir?
Pınar Kür, 15 Nisan 1943’te Bursa’da doğdu. Annesi Türk dili ve edebiyatı, babasıysa Fransızca ve matematik öğretmeniydi. Lise eğitimini Robert Kolej’de yüksek öğrenimiyse Queens College ve Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamladı. Sorbonne Üniversitesi’nde karşılaştırmalı edebiyat üzerine doktora yaptı.
İstanbul ve Bilgi Üniversitelerinde hocalık yaptı. En bilenen romanı ‘Asılacak Kadın’ müstehcenlik gerekçesiyle toplatıldı.
Diğer romanlarından bazıları ‘Yarın Yarın’, ‘Bir Cinayet Romanı’ ve ‘Sadık Bey’. ‘Akışı Olmayan Sular’la Sait Faik Hİkâye Armağını’nı kazandı. ‘Yarın Yarın’ ve ‘Asılacak Kadın’ sinemaya uyarlandı.
Yazar Halide Nusret Zorlutuna teyzesi yine yazar Emine Işınsu kuzenidir. Oyuncu Can Kolukısa’yla evliliğinden oğlu Emrah Kolukısa doğmuştur.