Yazar Gergerlioğlu'na 'örgüt propagandası' suçlamasıyla iki yıl beş ay hapis

 

Yazar Ömer Faruk Gergerlioğlu’na ‘terör propagandası’ suçlamasıyla 29 ay hapis cezası verildi.

Gergerlioğlu, 1 Eylül Dünya Barış Günü’ndeki sosyal medya paylaşımı gerekçesiyle Kocaeli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyordu.

Mahkeme, yazarı ‘propaganda’dan suçlu bularak iki yıl beş ay hapis cezası verdi.

Yazar, suçlamaya konu paylaşımında mizansen bir fotoğrafın altına şunları yazmıştı: “Bu fotografa bakıp niye bu savaşın bitirip tüketmekten başka bir anlamı olmadığını anlarsınız. Analar aynı, bayraklar farklı..! Ölünce farkımız kalmıyor birbirimizden..! Çocuklarımızın tabutu yan yana duracağına, dirisi yan yana dursun, eşitçe, kardeşce ve omuz omuza..!”

‘Kararı kabul etmiyorum’

Kararı internet sitesinde değerlendiren Gergerlioğlu şunları yazdı: “Ben hayatım boyunca insan haklarından yana oldum. Çatışmaları reddettim, konuşma ve uzlaşmadan yana oldum, kimlik ayırt etmeksizin ve özdeşleştirmeden herkesin hakkını savundum. Hukukun rafa kaldırıldığı bu dönemde hakkımda verilen bu çok haksız kararı kabul etmiyor ve kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Bu topraklarda tüm kimliklerin, görüşlerin insan haklarına uygun, özgür bir hayatı yaşayabilmesi için mücadeleme devam edeceğim. İnanılmaz zalimliklerin, vicdansızlıkların hukuk adına yapıldığı bu dönemin geçmesi için umudumu yitirmeyeceğim ve gerçek hukuka ulaşmak icin gayretime devam edeceğim.”

Artı Gerçek isimli haber sitesinde yazarlık yapan eski MAZLUMDER başkanı Gergerlioğlu, KHK’yla doktorluk mesleğinden ihraç edilmişti.

KHK’yla ihraç edilen Gergerlioğlu, işini geri istedi: Barış talebi cezalandırılmasın

Barış mesajı yayınlayan insan hakları aktivisti Gergerlioğlu açığa alındı

‘Erdoğan’a ajanlık’la suçlanan Gergerlioğlu’nun avukatı: Dava tabii ki siyasi

Erdoğan’ın ‘casusu’ Gergerlioğlu’nun tutuksuz yargılanma başvurusuna ret