Üsküdar Belediyesi'ne ikinci operasyon: Yedi kişi gözaltında

Üsküdar Belediyesi’nde ‘yapı ve iskan ruhsatı işlemlerinde rüşvet’ suçlamasıyla yürütülen soruşturmada yedi kişi gözaltına alındı.

Fotoğraf: Arşiv

İstanbul Anadolu başsavcılığının açıklamasına göre belediyenin sorumluluk alanındaki inşaatların iskan ruhsatı başvurularında müteahhit ve iş takipçilerinden ‘projeye aykırılık gerekçesiyle’ maddi menfaat talep edildi.

Usule aykırı yapıların iskan işlemlerinin onaylandığı ve buna karşılık menfaatin elden, şirket hesapları ve farklı kanallardan sağlandığı öne sürüldü. Bu kapsamda yedi kişi gözaltına alındı.

Başsavcılık tahkikatın devam ettiğini belirtti.

İlk operasyonda dokuz kişi tutuklanmıştı

Belediyeye ilk operasyon, 7 Nisan’da yapılmış; o dönem gözaltına alınan 20 kişiden dokuzu tutuklanmıştı. Tutuklanan isimler şunlardı:

  • Filiz Deveci – Belediye Başkan Yardımcısı
  • Nazım Akkoyunlu – Kent A.Ş. Genel Müdürü
  • Hakan Yavuz – Yapı Kontrol Saha Şefi
  • Özgür Ceylan – Kent A.Ş. Mimarı
  • Barkın Ege Tekkökoğlu – Kent A.Ş. Mimarı
  • Erdem Alkan – Müteahhit
  • Kadir Karadağ – Müteahhit
  • Yılmaz Kozan – Müteahhit
  • Ceyhan Han – İş Takipçisi

Başsavcılık ilk operasyona dair şu iddiaları ortaya atmıştı:

“İskan ruhsatının verilmesinden sorumlu birim Üsküdar Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü olmasına karşın müteahhitlerden hangi menfaatin, ne şekilde talep edileceğine Kent A.Ş. Genel Müdürü Nazım Akkoyunlu’nun başkanlığında yapılan toplantılarda karar verildi.

Bu toplantılara iskan ruhsatını onaylayan Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Filiz Deveci de katıldı.”

Üsküdar Belediyesi soruşturması: Başkan yardımcısı dahil dokuz kişi tutuklandı

CHP’li Üsküdar Belediyesi’ne operasyon: 20 kişi gözaltına alındı