Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Validebağ Korusu’nun yanındaki yeşil alanda devam eden inşaatın durdurulması için imza toplayanlara karşı ilginç bir savunma yaparak, caminin bölgedeki ev fiyatlarını arttıracağını söyledi.

İleri Haber’den Rıfat Doğan’ın haberine göre Türkmen Üsküdar Belediyesi Meclisi toplantısında inşaata karşı çıkan Çamlıca Ata Konakları Sitesi sakinlerine “Cami inşaatına karşı çıkmayın cami yapılırsa evleriniz değerlenir” dedi. Türkmen’in bu sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.
‘Yeşil düşmanı değiliz’ dedi
Belediya başkanı ayrıca kendilerinin yeşil düşmanı olarak adlandırılmasının yanlış olduğunu savunurken, cami için 133 imza topladığını ve bunun Müftülüğe verildiğini de ekledi.
CHP Üsküdar Belediyesi Meclisi üyesi Olcay Kurt ise yapılmak istenen cami için referandum talep ederken, toplantıya katılan mahalleliler ‘Validebağ için yapılaşmaya hayır‘, ‘Adı üzerinde koru‘ dövizlerleriyle inşaata tepki gösterdi.