Türkiye'nin dört bir yanında aynı ses yükseldi: 'Hayatı durduruyoruz'

‘Ankara katliamı’nda hayatını kaybedenler için Türkiye’nin dört bir yanında katliamın gerçekleştiği saat olan 10.04’ten itibaren emek ve meslek örgütlerinin “Hayatı durduruyoruz” çağrısıyla iş bırakıldı.

hayati durduruyoruz

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK), Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) ve Türkiye Tabipler Birliği (TTB)’nin yaptığı iki günlük grev çağrısı, 10.04’te başladı. Birçok yerde hayatını kaybedenler için anma yürüyüşleri düzenlendi.

İstanbul

Çağlayan Adiyesi’nde avukatlar oturma eylemi yaparak duruşmalara girmedi.

Fotoğraflar: Twitter
Fotoğraflar: Twitter

 

DİSK Basın İş, TGS, Çev-Bir ve Yayınevi Emekçileri Kolektifi, “Unutturmayacağız” sloganıyla bir yürüyüş düzenledi.

basin eylemOkmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışanlar iş bıraktı.

okmeydani sskÇapa Tıp Fakültesi’nde yapılan anmaya  TTB’den Raşit Tükel, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, KESK İstanbul Şube yöneticileri, TMMOB İstanbul örgütleri, siyasi parti temsilcileri katıldı.

capa eylem

Ankara

İbn-i Sina Hastanesi’nde bir araya gelerek yürüyüşe geçen sağlık çalışanları katliamın gerçekleştiği tren garı önünde bir basın açıklaması yaptı.

ankara eylem

Gar önünde yapılan basın açıklamasının ardından katliamın yaşandığı yere karanfiller bırakıldı.

ankara eylem iki

Balıkesir

balikesir
Fotoğraflar: DHA

Bodrum

bodrum

Denizli

DENIZLI'DE KESK, DISK, TMMOB VE TTB ANKARA'DAKI KANLI TEROR OLAYINI PROTESTO ETTI. (FOTOGRAF: DHA - FERAH ISIK, DENIZLI)

Eskişehir

ESKISEHIR'DE YAKLASIK 500 KISI ANKARA'DAKI TEROR SALDIRISINI PROTESTO ICIN YURUYUS YAPTI. FOTO:EYUP KELEBEK-ESKISEHIR/DHA

Giresun

giresun

Hakkari

hakkari

Karabük

karabuk

Kastamonu

kastamonu

Kayseri

kayseri

Kocaeli

kocaeli

Kuşadası

kusadasi

Mersin

mersin

Muş

mus

Dersim

tunceli

Van

van