Türkiye'nin Berlin büyükelçiliğine boyalı saldırı

 

Berlin’deki Türkiye büyükelçiliğine boyalı saldırı düzenlendi. Önce sis bombası patlattığı belirlenen saldırganlar, büyükelçilik binasına sarı, kırmızı ve yeşil renkli boya fırlattı.

DW Türkçe’nin haberine göre, Berlin polisince yapılan açıklamada, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerin büyükelçilik binasının önünde sis bombası patlattığı belirtildi. Sisten yararlanan dört koyu renk giyimli kişinin, sabah saat 6.00 sularında büyükelçiliğin ön cephesine sarı, kırmızı ve yeşil renkli boya fırlattığı ve ardından kaçtığı bildirildi. Sözcünün aktardıklarına göre saldırıda yaralanan olmadı.

Federal Emniyet Dairesi’nin (BKA) siyasi arka plana sahip suçlarla ilgilenen birimi tarafından soruşturma başlatıldı. Bir polis sözcüsü, “Siyasi motivasyona sahip bir saldırı ihtimali üzerinde duruyoruz” dedi.

Büyükelçilikten kınama

Büyükelçiliğin resmi Twitter hesabı üzerinden Almanca ve Türkçe dillerinde saldırı kınandı.