Türkiye'den ilk tepki AKP sözcüsünden: Almanya'nın kararı ilişkilere ciddi zarar verdi

 

Alman parlamentosunun ‘Ermeni soykırımı’nı tanımasının ardından Türkiye’den ilk tepki AKP Sözcüsü Yasin Aktay’dan geldi.

almanya ermenistan3

Aktay, A Haber’e yaptığı açıklamada, “Alman parlamentosunun kararı dostane bir tutum değildir. İlişkilere ciddi hasar vermiştir” diye konuştu.

Öte yandan AKP’li bir yetkili de Reuters’a yaptığı açıklamada, AKP meclis grubunun kararın ardından ortak bildiri yayımlanması için Meclis’e teklif sunacağını açıkladı.

Tasarı, Alman parlamentosundan neredeyse oybirliğiyle kabul edildi. Sadece bir çekimser, bir ret oyu kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ‘Ermeni soykırımı’ diye bir probleminin bulunmadığını, ancak tasarının kabulü halinde iki ülke arasındaki bütün ilişkilerin zedeleneceğini söylemişti.

Almanya da ‘Ermeni soykırımı’nı tanıdı

Almanya ‘Ermeni soykırımı’nı tanıyan 29’uncu ülke oldu

9 Soruda Alman meclisindeki ‘Ermeni soykırımı’ tasarısı

Yıldırım mevzuyu anlayamamış: Merkel’e, ‘Size rağmen orada bir şey olmaz’ dedim

Başbakan Yıldırım’a göre 1915’te Ermenilere yapılanlar ‘sıradan’!

Merkel’e mesaj: ‘Ermeni soykırımı’ bütün ilişkileri zedeler