AKP’ye yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi komisyon üyelerinin İmralı ziyaretinde PKK lideri Abdullah Öcalan’a ilk soru olarak çağrısının YPG’yi kapsayıp kapsamadığının sorulacağını iddia etti.

21 Kasım’da 18’inci kez toplanan komisyonun, ‘İmralı gündemli’ toplantısı Meclis’te kapalı oturumla yapıldı. Parti üyeleri toplantıda bir bir görüşlerini açıklarken AKP’li üyelerin söz almaması dikkat çekti.
CHP toplantıda Öcalan’la görüşme için İmralı Cezaevi’ne gidecek heyete üye vermeyeceklerini açıkladı.
Toplantıdaki oylamada İmralı’ya gidilsin kararı çıktı.
CHP’nin ardından 22 Kasım’da Yeni Yol Grubu (DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi) da PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşmek için İmralı Cezaevi’ne gidecek komisyon üye vermeme kararı aldı.
Emek Partisi Milletvekili İskender Bayhan komisyondan dört üyenin İmralı Cezaevi’ne gideceğini açıkladı. Şu ana kadar adaya gidecek dört isimden üçü açıklandı:
- AKP: Hüseyin Yayman
- MHP: Feti Yıldız
- DEM Parti: Gülistan Kılıç Koçyiğit
İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi İmralı görüşmesini Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) düzenleyeceğini öne sürdü. Haberde şu iddiada bulunuldu:
“Öcalan’ın 27 Şubat’ta PKK’ya yaptığı silah bırakma ve fesih çağrısının YPG’yi kapsayıp kapsamadığına yönelik tartışmalara da bu görüşmede son nokta konulması planlanıyor. Meclis heyetinin Öcalan’a soracağı ilk sorulardan biri çağrısının YPG’yi de içerip içermediği olacak.”