Lojistik sektöründe yabancı yatırımcı ilgisi hızlandı. Ekol’den sonra sektörün diğer iki büyük oyuncusu Kıta ve Alışan da hisse satışı için yabancı şirketlerle masaya oturdu.
Nasıl Bir Ekonomi’den Aysel Yücel’in haberine göre ABD’li BDP International ve Dubaili Aramex Türk şirketlere talip yabancı lojistikçiler arasında.

Pandemide öne çıkan sektörlerden biri olan lojistikte, birleşme ve satın alma trafiği hızlandı. Bu dönemde rekor kar eden küresel oyuncular, bu kazançlarını şirket satın alarak değerlendirmek istiyor. Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte küresel ticarette etkinliği artan Türk şirketleri de yabancı yatırımcının radarında. Sektörün iki büyük oyuncusu Kıta ve Alışan’ın da yabancı şirketlerle masada olduğu belirtildi.
Kur avantajı yatırım iştahını artırdı
Lojistik sektörü yetkilileri tedarik zincirindeki sorunların lojistiğin önemini artırdığını vurguladı. Bu durum da yatırımcının iştahını yükseltti. Lojistik sektör temsilcileri, Türk lojistik şirketlerine ilginin artmasının nedenlerinden biri olarak da döviz kurunun yabancı yatırımcıya sağladığı avantajı görüyor.