Cumhurbaşkanlığının halen Suudi Arabistan’ın İstanbul başkonsolosluğunda bulunduğunu açıkladığı kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı için başkonsolosluk, “Bizden çıktıktan sonra kayboldu” dedi.

Fotoğraf: Twitter
Suudi Arabistan’da mevcut yönetime karşı muhalif yazılar yazan ve geçen yıl Amerika’da yaşamaya başlayan gazeteci Kaşıkçı’dan, 2 Ekim’de evlilik işlemleri için Suudi Arabistan’ın İstanbul başkonsolosluğuna gitmesinin ardından haber alınamıyor.
Yakınları, Kaşıkçı’nın akıbetini öğrenebilmek için başkonsolosluk binasında beklemeye başlarken, İstanbul polis yetkilileri de Kaşıkçı’nın binadan çıkışının tespit edilemediği yönünde bilgi veriyordu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, “Bizdeki bilgilere göre bu Suud vatandaşı olan kişi hâlâ başkonsoloslukta” demişti.
BBC Türkçe’nin aktardığına göre Suudi Arabistan’ın İstanbul başkonsolosluğu, ülkenin resmi haber ajansı SPA’ya bir açıklama yaparak “Kaşıkçı’nın konsolosluk binasından ayrıldıktan sonra kaybolmasıyla ilgili olarak Türk yetkililerle iletişim ve koordinasyon içindeyiz” dedi.
Giderken ‘Yasin Aktay’ı arayın’ demiş
Kaşıkçı’nın nişanlısı H.A. ise şunları anlattı: “Bana telefonları verdi, ‘Ben gireceğim, evraklarımı alıp çıkacağım. Bir şey olursa da hemen (AKP Genel Başkan Danışmanı) Yasin Aktay ve Türk Arap Medya Derneği’ne haber verirsin’ dedi. İçeri girdi, birkaç saat haber gelmeyince Yasin Aktay’a, ardından Türk Arap Medya Derneği’ne haber verdim. Şu ana kadar kendisinden haber yok. Henüz bir gelişme yok. Konsolosluktan birileri kapı önünde ‘O zaten çıkmış, burada beklemenize gerek yok’ dedi.”
58 yaşındaki Cemal Kaşıkçı Washington Post’ta yazılar yazıyordu.