Cumhuriyetçi Parti Kurultayında yeterli delege sayısına ulaşan eski başkan Donald Trump’ın 5 Kasım’daki seçimler için adaylığı resmileşti. Trump, başkan yardımcısı adayı olarak Ohio eyalet senatörü James David Vance’ı seçti.

Cumhuriyetçilerin 5 Kasım’daki seçimler öncesi siyasi stratejisini belirleyeceği ve başkan adayını kesinleştireceği dört günlük Cumhuriyetçi Parti Kurultayı bugün başladı. Milwaukee eyaletinde gerçekleşen kurultay, Rum Ortodoks Başpiskoposu’nun duasıyla başladı: ”Yüce Tanrım, aday Başkan Donald J. Trump ile danışmanlarına ve yol göstericilerine bilgelik, erdem ve görev ruhu bahşet”
Dünkü mitingde suikaste uğrayarak kulağından yaralanan Trump, kurultaya yetişti ve aday seçilmek için gerekli 1215 delegenin desteğini alarak resmen partinin başkan adayı oldu.
78 yaşındaki Trump, seçim kampanyasını beraber yürüteceği başkan yardımcılığına genç Ohio senatörü J.D. Vance’ı seçti.
39 yaşındaki Vance, Trump’la aynı siyasi çizgide; Kürtaj karşıtı, sıkı bir İsrail yanlısı, Ukrayna’ya yardımları kesmek istiyor ve 2020’deki ‘seçimler çalındı’ yalanını dilinden düşürmüyor.
Trump’ın bağış topladığı kampanya sitesi de güncellendi: ‘Trump-Vance 2024’