Dünyanın en zengin işadamlarından Donald Trump, ABD’de 2016 yılında gerçekleştirilecek seçimler için aday adaylığını açıkladı.

New York’ta yaptığı basın toplantısında Cumhuriyetçi Parti’den adaylığını açıklayan emlak kralı Trump, “Bu ülkeyi yeniden muhteşem yapacağız” dedi. Trump, konuşmasında “Çok zenginim” demeyi de ihmal etmedi.
2012 yılındaki seçimlerde de aday olması beklenen ancak topa girmemeyi tercih eden Trump’ın bu seçimlerde Cumhuriyetçiler arasında ABD’nin eski başkanı George W. Bush’un kardeşi Jeb Bush gibi güçlü bir rakibi bulunuyor.
ABD başkanlık seçimi için Jeb Bush ve Trump’ın yanı sıra eski Teksas valisi Rick Perry, senatörler Lindsey Graham, Marco Rubio, Ted Cruz ve Rand Paul, önceki başkanlık yarışında da aday olan eski senatör Rick Santorum, Arkansas Valisi Mike Huckabee, iş kadını Carly Fiorina, yazar Ben Carson ve eski New York Valisi George Pataki de Cumhuriyetçi Parti’den aday adaylıklarını resmen duyurmuştu.
Clinton’a rakip olabilecek mi?
Trump’ın Cumhuriyetçi Parti’de rakiplerini geride bırakıp aday olması halinde ise karşısına Demokrat Parti’den ABD’nin eski başkanlarından Bill Clinton’ın da eşi eski dışişleri bakanı Hillary Clinton gibi favori bir ismin çıkma olasılığı yüksek.
Şu anda dünyanın en zengin 405’inci insanı
1990’lı yıllarda servetinin önemli bir kısmını kaybeden Donald Trump’ın Forbes’a göre halihazırda 4.1 milyar dolarlık bir serveti bulunuyor. Trump, tüm dünyada 405, ABD’de ise en zengin 133’üncü kişi.