• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Times'tan seçim yorumu: Erdoğan gücünün sınırlarını kabul etmek zorunda kaldı

02/04/2019 10:59

İngiliz Times gazetesi yerel seçimlerde büyük şehirlerin muhalefete geçmesini ‘Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gücünün sınırlarını kabul etmek zorunda kaldı’ diye yorumladı.

Fotoğraf: DHA

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul, Ankara ve Antalya büyükşehir belediyeleri AKP’den CHP’ye, Adana ve Mersin büyükşehir belediyeleri de MHP’den CHP’ye geçti.


BBC Türkçe’nin haberine göre Times’ın sonuçlara ilişkin başyazısında Erdoğan’ın seçmen tarafından ‘kötü giden ekonomi nedeniyle cezalandırmış olabileceği’ belirtilirken, bir güvenoyuna dönüştürdüğü kampanyasının da ‘ters teptiğini’ savundu.

Başyazının devamında özetle şu ifadeler var:

“Bu şehirler Türk ekonomisin güç merkezleri. Erdoğan, geçen yıl seçildikten sonraki ilk sandık sınavında bu şehirlerin güvenini kaybetmiş görünüyor.

Kendisini modern zamanların sultanı olarak hayal etmeyi seven Erdoğan gücünün sınırlarını kabul etmek zorunda kaldı. Bu ona düşünmek için zaman aralığı tanımalı. Muhalefeti daha çok bastırmak ile ekonomiyi, müttefikleriyle ilişkilerini kötü idare ettiğini açıkça kabul etmek arasında stratejik bir tercih var. Ancak ikinci yolu tercih ederse yatırımcıların güvenini geri kazanır.

Merkez Bankası’nın kararlarına müdahaleleri ve nepotizmiyle ‘Erdoğanekonomisi’ artık doğru değil ve hiçbir zaman da doğru olmadı. Kurumsal batak borç, devlet bankalarından aşırı büyük heveslerle kredi dağıtılması, bazı gıda fiyatlarının yapay şekilde aşağıda tutulaması, tüm bunlar sorunları üst üste yığıyor. Yapısal reformlar zorunlu oldu.

65 yaşındaki Erdoğan’ın dört yıl yerel veya genel, seçimsiz geçireceği dört yıllık lüksü var. Bu dönemde muhalefeti boğmak, yakınlarını ödüllendirmek ve Rusya’yla NATO müttefiklerini birbirine düşürmek dışında hiçbir şey yapmazsa tüm mirasını israf etmiş olacak.

Bölgenin, komşularına kudret ve istikrar getirecek, ışıltılı demokratik yönetim örneklerine ihtiyacı var. Hâlihazırdaki diktatörlere bir yenisinin eklenmesine değil.”

Dünya basınında 31 Mart seçimi: ‘Erdoğan’ın iktidarına darbe’

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

Endonezya'da yanardağ patlaması: Uçak seferleri iptal

Endonezya’da Doğu Nusa Tenggara eyaletindeki Lewotobi Laki-Laki Yanardağı’nın patlamasıyla oluşan kül bulutu nedeniyle uluslararası uçak seferleri iptal edildi.

Dört il için sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), dört ilde sağanak yağış bekliyor.

Almanya başbakanı: İran müzakerelere dönmezse İsrail süreci tamamlayacak

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, nükleer programın sınırlandırılması hakkında “İran hükümeti içinde etkili bir kesim için müzakere masasına dönme imkanı var. Eğer görüşmelere açık değillerse İsrail bu süreci tamamlayacaktır” dedi.

Türkiye'de 30 il KKKA açısından 'hiperendemik' bölge

Türkiye’de İç Anadolu’nun kuzeyi, Orta ve Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki yaklaşık 30 ili içine alan coğrafi alan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığın yoğun görülmesi nedeniyle ‘hiperendemik bölge’ sayılıyor. Fakat pek çok başka ilde de hastalık bildirimleri yapılıyor.

TBMM'nin İsrail kınaması Resmi Gazete'de

TBMM’nin İsrail’in harekatıyla başlayan İran’la çatışmasına karşı oybirliğiyle kabul edilen kararı Resmi Gazete’de yayınlandı.

Gökçek'ten Yavaş'a 'tebrik' vesilesiyle mesaj: 'Cumhur'un istemediği kararı alamaz
AKP sözcüsü: Geçersiz oylara bakılmalı, hak edilmeyen zafer peşinde koşmayız

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 787 gündür hapiste

YAZARLAR

Ofansif mizah örneği olarak birkaç anayasa maddesi

Murat Sevinç

Babalar günü bu yıl da coşkuyla kutlanmadı!

Arzu Uzunali

İnsan aynı anda iki kişiyi sevebilir mi?

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Roma dondurması meselesi

Elvan Uysal Bottoni

Gelecekten ses veren siyasetçiler…

Murat Sevinç

İşgalci kelimeler

Mustafa Dağıstanlı

Dere Sokak Üçlemesi, 'Körfez'le sona eriyor

Behzat Şahin

GÜNÜN 11’İ

Şeref Oğuz: Bazı yatırımlar altyapı getirir, bazılarıysa bağımlılık… 

Güldem Atabay: Molla rejimi Hürmüz Boğazı'nı geçişlere kapatır mı?

Erdal Sağlam: İş insanları artık 'İktidarın kişisel siyasi kaygılarla ekonomiyi ateşe atabildiğini' konuşmaya başladı

Elif Çakır: İsrail'in nihai hedefinin Türkiye olduğuna referans verilen isimlerden biri de Abdullah Öcalan

Zeynep Aktaş: Son beş yılda 35 fonun getirisi dolar bazında yüzde 100'ün üzerinde

Fatih Yaşlı: Savaşın iç politikaya tahvilindeki anahtar kavramsa 'iç cephe'

Esfender Korkmaz: Türkiye'de eğitim iki nedenle bozuldu

Mustafa Mutlu: Zafer Partililer bu kararı 'halay' çekerek kutladı

Yasin Aktay: Netanyahu İran'a karşı hızlı bir zafer umdu

Mehmet Y. Yılmaz: Saral, cumhurbaşkanına 'Sultanım' diye hitap ederken bir gerçeği ifade ediyor

Barış Pehlivan: Hakan Fidan'ın İran'ın nükleer programına kafa yorması dışişleri bakanı olmasıyla başlamadı

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×