Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yeni haftada gündem okul saldırıları ve 15 yaş altına sosyal medya kısıtlaması getiren kanun teklifi.

Genel Kurul’da 21 Nisan Salı okul saldırılarına ilişkin görüşülecek. Milletvekilleri Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki saldırılarla ilgili konuşacak. Tüm partilerin uzlaşısıyla araştırma komisyonu kurulacak.
Komisyonun çalışma süresi üç ay olarak belirlendi. Konuyla ilgili tüm taraflar ve uzmanlar Meclis’te dinlenecek.
TBMM’nin bir diğer gündemi 15 yaş ve altındakilere sosyal medya kısıtlaması getiren kanun teklifi. Düzenlemeyle çocukların internet ortamındaki zararlı içeriklerden korunması amaçlanıyor. Teklifle annelerin doğum izni de 24 haftaya çıkarılacak.
Peş peşe okul saldırıları
14 Nisan’da Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 2007 doğumlu bir kişi av tüfeğiyle saldırdı. Saldırıda 10 öğrenci, dört öğretmen, bir polis ve bir kantinci yaralandı. Saldırgan polisin müdahalesi sırasında intihar etti.
15 Nisan’da da öğle saatlerinde Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesindeki Ayser Çalık Ortaokulu’nda silahlı saldırı düzenlendi. Sekizi öğrenci, biri öğretmen dokuz kişi hayatını kaybetti. 13 yaralıdan altısı yoğun bakımda.
8’inci sınıf öğrencisi saldırgan İsa Aras Mersinli, otopsi raporuna göre sağ bacağına aldığı kesici alet yarası sonucu öldü. Mersinli’nin ‘eski emniyetçi’ babası Uğur Mersinli tutuklandı.
Bir ay önce de İstanbul’da öğretmen Fatma Nur Çelik’i bir öğrencisi okulda bıçaklayarak öldürdü.
İçişleri Bakanlığı saldırıların ardından 16 Nisan’da her okulun önüne iki polis görevlendirdiğini duyurdu.