Tarafsızlığını ihlal ettiği gerekçesiyle sıklıkla eleştirilen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir kez daha HDP’yi hedef aldı.

Fotoğraf: Reuters
‘Vatanla da devletle de sorununuz var’
11. Muhtarlar Buluşması’nda konuşan Erdoğan, HDP için “7 Haziran’da kandırdınız ama 1 Kasım’da milletim buna prim vermeyecek” dedi.
HDP tarafından yalanlanmasına rağmen Selahattin Demirtaş’ın Almanya’nın Hamburg kentindeki konuşma yaptığı salonda Türk bayrağı bulunmadığını dile getiren Erdoğan, “Hani sizin bayrakla sorununuz yoktu? Kimi aldatıyorsunuz ya? Sizin milletle de, bayrakla da, vatanla da, devletle de sorununuz var. Bunların hepsinin farkındayız. A’dan Z’ye biliyoruz. Canileri gizlemeye çalışanlar, taşıdıkları kimlik ne olursa olsun yerli de olamazlar, milli de olamazlar” ifadelerini kullandı.
Bir kez daha operasyonların durmayacağının mesajını veren Erdoğan, Türkiye’nin üzerinde oynanan ‘iç ve dış destekli oyunların’ terörü hortlattığını öne sürdü.
Parlamentoda olsalar bile yerli ve milli değiller
Kürtlerin yerli ve milli olduğunu söyleyen Erdoğan, ülkenin bütünlüğüne kastedenlerin parlamentonun içinde bulunsalar bile ‘yerli ve milli’ olamayacağını savundu.
Birkaç tane bayrakla milleti aldatamazsınız
Yerli ve milli kavramının siyasi sınırlar ötesi bir anlayış olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: “Afedersiniz o teröristlerin cesetlerine sardıkları paçavra belli. O işte özlem duydukları kendilerine ait bayraklar. Bir de utanmadan sıkılmadan diyor ki, ‘Bizim bayrakla sorunumuz yok.’ Peki yaptığınız bu ne? Hamburg’da yaptığınız ne? Siz bu milleti aldatırız diye birkaç tane Türk bayrağı sallamakla aldatamazsınız. 7 Haziran’da bunu başardınız. Ama 1 Kasım’da inanıyorum ki benim milletim buna prim vermeyecek.”
Çözüm sürecinde hükümetin her türlü çabayı gösterdiğini, ancak PKK’nın ilk fırsatta silaha sarıldığını kaydeden Erdoğan. “Bombalarla pusularla niyetlerini ortaya döktüler. Keşke çözüm süreci bizim istediğimiz şekilde sonuçlansaydı. Tek bir askerimizin vatandaşımızın canı yanmasaydı, kanı dökülmeseydi” dedi.
Doğan’a yüklendi: Bütün hayatınızı yalan üzerine inşa ettiniz
Doğan Holding’in patronu Aydın Doğan’ın kendisine yazdığı mektubu eleştiren Erdoğan, “Benim anlattığım Conrad meselesi anlatmıştım. Bana söylediklerini inkar etti, bütün kirli çamaşırları şimdi her taraftan piyasaya dökülmeye başladı. Bu ülkeyi, devleti nasıl soyup soğana çevirdiğine dair her şey dökülmeye başladı mı? Sen busun. Kimin bu ülkede dürüst, kimin dürüst olmadığına zaten bu millet şahittir. Tayyip Erdoğan yalandan en fazla kaçınan insandır, ama siz bütün hayatınızı yalan üzerine inşa ettiniz. Şimdi de ‘ben böyle demedim’ diyorsunuz. Şimdi herkes çıkıyor, nerede ne yaptınız ortada” diye konuştu.
Teröristleri ekranlarda ‘cici kız’ diye gösteren sizsiniz
Cüneyt Özdemir’in PKK’ya katıldığı iddia edilen ‘kırmızı fularlı kız’ olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil ile CNN Türk ekranında yaptığı söyleşiyi eleştiren ve Karacagil’den ‘cici kız’ diye bahseden Erdoğan, şöyle konuştu: “Teröristleri ekranlara çıkarmak suretiyle, cici kız diye gösteren sizsiniz. Onlar için her türlü yolu meşru kılan sizsiniz. Ve iftira atmakta üzerinize zaten yok. Tayyip Erdoğan’a oradan mektup göndermene gerek yok. Senin o gönderdiğin mektupların kıymet-i harbiyesi yok. Kimin nerede, niçin çalıştığı bellidir.”