Suruç’taki katliamı gerçekleştiren bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün ağabeyi Yunus Emre Alagöz’le Ocak 2015’te IŞİD’e katılıp Suriye’de bomba eğitimi aldığı belirlenirken, eylem hazırlığında olduğu iddia edilen ağabey Alagöz’ün yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatıldı.
Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre HDP’nin Diyarbakır mitinginde bombalı saldırı düzenleyen Orhan Gönder’in iki kardeşle birlikte aynı dönemde Suriye’ye geçerek IŞİD’e katıldığı bilgisine de ulaşıldı. Her iki kardeşin de ‘terör nitelikli kayıp’ olarak kaydının bulunduğu öğrenildi.
‘Yanında sırt çantalı bir kadın vardı’
Gazeteye konuşan minibüs şoförü S.E., patlama günü Şanlıurfa otogarında biri kadın iki kişinin minibüsüne bindiğini belirterek şunları söyledi: “İkisinin de sırt çantası vardı. Suruç’a gideceklerini söylediler. 18-20 yaşlarında bir kadın ile bir erkekti. Hiç konuşmadılar. Suruç’taki son durağa geldiğimizde Amara Kültür Merkezi’ni sordular. Ben de ‘100 metre ilerde’ dedikten sonra saat 11.00 gibi ayrıldılar. Yaklaşık 40-45 dakika sonra patlama haberini duydum. Buralara yabancı gibi duruyorlardı.”
Suruç bombacısının kimliği kesinleşti: 20 yaşında, Adıyamanlı, Abdurrahman Alagöz