İstanbul Maslak’ta inşa ettirilen Spine Tower’ın ortaklarından, arsa sahibi Işık Eyigüngör, projenin Soma’da 301 işçiye mezar olan maden ocağının sahibi Soma Holding’e ait olarak anılmasından rahatsız.
Soma’nın gayrimenkul şirketi Tilaga ile sözleşmelerini 27 Mayıs 2014’de feshettiklerini kaydeden Eyigüngör, “Facia sonrası maddi ve manevi zarara uğradık, kiraya gelmek isteyenler vazgeçti” dedi.
Tilaga ile sözleşmemizi 27 Mayıs 2014’te sonlandırdık
Hürriyet’e konuşan Spine Yönetim A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve proje ortağı Işık Eyigüngör, dört ortak arsa sahibi Eyigöngör, Uzal, Sayılı ve Ortaş aileleri olarak Tilaga ile 2006’da ‘kat karşılığı’ anlaştıklarını kaydetti.
Rezidans satışları sonrası Tilaga’nın projedeki payının yüzde 20’ye düştüğünü savunan Eyigüngör, projenin Soma’da yaşanan faciayla gündeme gelmesi nedeniyle maddi ve manevi zarara uğradıklarını iddia etti.
“Projede kiraya gelmek isteyenler vazgeçti” diyen Eyigüngör, yüzde 50-50 anlaşmayla yola çıktıkları Tilaga ile olan sözleşmelerini 27 Mayıs 2014 itibarıyla sonlandırdıklarını, kalan dekorasyon işlerini Tilaga yerine kendilerinin yapacağını vurguladı.
ÇED raporunun bir anlamı yok
Spine Tower’ın mimarı Murat Kader ise Mimarlar Odası’nın proje için düzenlediği olumsuz ÇED (Çevre Etki Değerlendirme) raporunun, projenin akıbeti için bir anlamı olmadığını savundu.
Projede plan tadilatı iddialarını da yalanyan Kader, “2008 Haziran’dan bu yana bir tadilat yapılmadı. Ayrıcalık olmadığı açıkça ortada. Çünkü bölgede ortalama emsal 2.5-4 olmasına karşın bizde 2” dedi.
Soma Holding’e ait Spine Tower’ın ÇED raporu: Şehre de zarar kamuya da!
800 madenciyi kurtaracak 20 yaşam odası, Soma Holding’e ait ‘kule’de dört daire etmiyor!
Soma Holding’in Maslak’taki gökdeleninde inşaat tam gaz