Gazeteci İsmail Küçükkaya ve avukat Fidel Okan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşi İlyas Kaya’nın ‘ByLock’ kullanıcısı olduğuna dair iddilara ilişkin olarak emniyete ifade vermeye çağrıldı.

Sabah’tan Nazif Karaman’ın haberine göre Küçükkaya ve Okan, savcılığın haklarında ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama’ ve ‘basın yoluyla kamu görevlisine hakaret’ suçlamalarıyla başlattığı soruşturma çerçevesinde emniyete ifade vermeye çağrıldı.
Ne olmuştu?
Bakan ismi vermeyen Fox Tv sunucusu İsmail Küçükkaya, “Ankara’daki haber kaynaklarımdan aldım” diyerek bir bakanın ‘ByLock’ çıkan eşinden boşandığını öne sürmüştü.
Haberin ardından söz konusu bakanın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya olduğu iddiası sosyal medyada dolaşmaya başlamış, Kaya saatler sonra iddiayı Twitter üzerinden yalanlamıştı.
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da, “Bu çok açık bir itibar suikastıdır ve bu çok açık bir ahlaksızlıktır. Bu FETÖ terör örgütünün ağzıdır. Televizyon kanalı ve bu kanalda sunuculuk yapanlar bilerek veya bilmeyerek bu terör örgütünün propagandasına kendilerini alet etmektedirler” demişti.
‘Hiçbir zaman bir kadını üzmek istemem’
Küçükkaya bugünkü yayında MİT’in ‘ByLock’ listesini gördüğüne dair iddiasını yinelemiş ve şöyle devam etmişti: “Orada çok önemli işadamları, bazı siyasilerin isimleri ve bir bakanın da eşinden bahsediliyordu. İşin arkasındayım, takibindeyim. Özel hayatlara girmek istemem, bir kadını asla rencide etmek istemem. Orada susmayı tercih ederim. Olayın bir kısmında değil, öbür kısmında ‘Boşanma kararı aldı’ demiştim canlı yayında. O kısma hiç girmemeliydim.”
Fidel Okan da Twitter’dan konuyla ilgili mesajlar paylaşmıştı.
Bugün bir bakanın Bylock konusunda bayağı başı ağrıyacak!
Hikayesi hiç inandırıcı değil derhal istifa etmeli!
— Fidel OKAN (@FidelOKAN) October 16, 2017
Eşi Bylockcu yani FETÖ üyesi çıkan bir bakan utanmadan o koltukta nasıl oturacak anlamak mümkün değil. Boşanınca mesele çözülüyor mu?
— Fidel OKAN (@FidelOKAN) October 16, 2017