Emniyet de topa girdi: Bakan Kaya'nın eşi 'ByLock' kullanıcısı değil

 

Emniyet, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşi İlyas Kaya’nın ‘ByLock’ kullanıcısı olduğuna dair iddiayı yalanladı.

Fotoğraf: DHA

Ankara başsavcılığı tarafından emniyete ulaştırılan ‘ByLock’ listesinde Kaya’ya ait veri olmadığı belirtilen emniyet açıklamasında, söz konusu iddianın ‘ByLock’ programının adli delil olma özelliğini boşa çıkarmaya’ ve ‘FETÖ ile mücadele kararlılığında hedef saptırmaya‘ yönelik gayretler olduğu savunuldu.

Bakan ismi vermeyen Fox Tv sunucusu İsmail Küçükkaya, “Ankara’daki haber kaynaklarımdan aldım” diyerek bir bakanın ‘ByLock’ çıkan eşinden boşandığını öne sürmüştü.

Hükümetten tepki gelmişti

Haberin ardından söz konusu bakanın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya olduğu iddiası sosyal medyada dolaşmaya başlamış, Kaya saatler sonra iddiayı Twitter üzerinden yalanlamıştı.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da, “Bu çok açık bir itibar suikastıdır ve bu çok açık bir ahlaksızlıktır. Bu FETÖ terör örgütünün ağzıdır. Televizyon kanalı ve bu kanalda sunuculuk yapanlar bilerek veya bilmeyerek bu terör örgütünün propagandasına kendilerini alet etmektedirler” demişti.

‘Hiçbir zaman bir kadını üzmek istemem’

Küçükkaya bugünkü yayında MİT’in ‘ByLock’ listesini gördüğüne dair iddiasını yinelemiş ve şöyle devam etmişti: “Orada çok önemli işadamları, bazı siyasilerin isimleri ve bir bakanın da eşinden bahsediliyordu. İşin arkasındayım, takibindeyim. Özel hayatlara girmek istemem, bir kadını asla rencide etmek istemem. Orada susmayı tercih ederim. Olayın bir kısmında değil, öbür kısmında ‘Boşanma kararı aldı’ demiştim canlı yayında. O kısma hiç girmemeliydim.”

Gazeteci Küçükkaya ‘takipte’: ‘ByLock’ listesi gördüm, ‘boşanma’ya girmemeliydim

‘ByLock’ çıkan eşinden boşandığı öne sürülen Aile Bakanı Kaya’dan yalanlama

Bakan Kaya’ya şaşalı anons: Kahraman Osmanlı torunu, Avrupa fatihi

Sayan kardeşlerle aile boyu bürokrasi: Kardeşinin yardımcısını müsteşar atadı

Bakan Kaya’nın belediye meclis üyesi kardeşi, AKP’li belediyeden üç ihale almış

Bakan Kaya ‘gözünü karartmış’: Erdoğan ‘Dönebilirsin’ demese orada ölecektim

Bakan Kaya’dan, kendisini sınırdışı eden Hollanda’ya dava: Yaşananlar hukuksuz