Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İzmir adliyesi önündeki saldırı için, “Üzerlerinden çıkan mühimmata bakıldığında çok büyük bir kıyımın hedeflendiği görülüyor” dedi.

Fotoğraf: Reuters
Saldırıda bir trafik polisi ve bir mübaşir hayatını kaybederken, iki saldırgan öldürülmüştü. İzmir valisi, en az beş yaralı bulunduğunu söylemiş, ilk emarelerin PKK’yı işaret ettiğini aktarmıştı.
Kaynak şöyle konuştu: “Ele geçirilen silahlara bakıldığında çok büyük bir kıyım hedeflendiği anlaşılıyor. Allah’a hamdolsun başarılı olamadı. 2 kardeşimiz şehit oldu. Yılbaşında bir saldırı yaşadık. İzmir’in huzuruna yönelik bir saldırı olmuştur. Bu saldırılar bizi terörle mücadelede amacımızdan saptırmayacaktır.”
İki saldırganın da öldürüldüğü bilgisini doğrulayan başbakan yardımcısı, “Hazırladıkları bomba imha edildi. PKK’yı gösteriyor, DAEŞ’i gösteriyor… Hangisini gösterirse göstersin üst akıl bunları devreye sokuyor. Bunların hiçbiri Türkiye’nin terörle mücadelesini yıldıramaz” dedi.
İzmir adliyesi önünde bombalı araç patlatıldı: Bir polis ve bir mübaşir hayatını kaybetti