Şakaydı gerçek olmuş: 'Papaz eriği' gitti, 'imam eriği' geldi

 

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden ‘Papaz eriği‘nin adından rahatsız olan esnaf, meyvenin adını ‘İmam eriği‘ diye değiştirerek satışa sunuyor.

Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

 

Kayseri merkez Melikgazi ilçesi Hunat Mahallesi’nde manav Caner Topuz, yaklaşık iki yıldır ‘İmam eriği‘ olarak satış yaptıklarını söyledi.

Topuz, “Müşterilerimizden gelen istek doğrultusunda ve aynı zamanda biz de rahatsız olduğumuz için ‘Papaz’ ismini ‘İmam’la değiştirdik. Vatandaşların da ilgisini çekti. Olumlu tepkiler aldık. Anadolu’da yetişen eriğin ismi rivayete göre Papaz değil, ‘Tapaz’mış. Ancak zamanla insanlar ‘Papaz eriği’ demiş. Biz de ismini ‘İmam’ olarak değiştirdik” dedi.

Manav Topuz, imam eriğini tadan bazı müşterilerinin “İmam eriği daha tatlı, daha lezzetliymiş” diye espri yaptığını sözlerine ekledi. ‘İmam eriği‘ kilosu beş liradan satılıyor.