Rusya’nın Suriye’deki hava operasyonlarına ilişkin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan ve yedi ülkenin imzasının yer aldığı ortak açıklamada, saldırıların IŞİD’i hedef almadığı savunuldu ve “Derin kaygı duyuyoruz” denildi.

Fotoğraf: BBC
Türkiye, ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, Katar ve Suudi Arabistan imzalı ortak bildiride, “Rusya’nın, Suriye’ye askeri yığınağından ve özellikle Rus Hava Kuvvetleri’nin dünden beri Hama, Humus ve İdlib’te sivil kayıplara sebep olan ve hedef olarak IŞİD’i almayan saldırılarından derin kaygı duyuyoruz” ifadelerine yer verildi.
Bildiride ayrıca “Gerilimi tırmandıran bu askeri faaliyetler, aşırıcılığın ve radikalleşmenin daha fazla körüklenmesinden başka hiç bir amaca hizmet etmeyecektir. Rusya’ya, Suriye muhalefetine ve sivillere yönelik saldırılarına derhal son vermesi ve IŞİD’le mücadele çabalarına odaklanması çağrısında bulunuyoruz” denildi.