Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, Türkiye’ye uygulanan gıda ambargosunu yakın zamanda kaldırmayı planlamadıklarını söyledi.

Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e özür mektubu göndermesinin ardından iki ülke arasındaki ilişkilerin yumuşaması gündeme gelmiş, bunun üzerine turizm ve ticaret alanında bazı adımlar atılmıştı.
Ancak Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Erdoğan’ın özrünün iki ülke arasındaki sorunların unutulacağı anlamına gelmediğini söylemişti.
‘Gıda pazarımızı Türkiye’ye o kadar çabuk açma niyetinde değiliz’
Sputnik’te yer alan habere göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le gerçekleştirdiği toplantının ardından konuşan Tkaçev, “Gıda pazarımızı Türkiye’ye o kadar çabuk açma niyetinde değiliz. Yakın zamanda gıda ambargosunun iptal edilmesine yönelik bir karar almayı planlamıyoruz” dedi.
Toplantıda gıda ambargosunun kaldırılmasından söz edilmediğini belirten Tkaçev, “Ama bunu hem Devlet Başkanı (Putin) hem de Başbakan’la (Medvedev) gerçekleştirdiğimiz önceki toplantılarda ele almıştık” diye konuştu.
Tkaçev, bir soru üzerine de Türkiye’nin gıda ambargosunun kaldırılması için müzakere yürütülmesi talebiyle Tarım Bakanlığı’na başvurmadığını belirtti.
Rusya ‘frene bastı’: Erdoğan’ın özrü, sorunların unutulacağı anlamına gelmiyor
Çavuşoğlu’ndan ‘Sivilleri vuruyor’ dediği Rusya’ya İncirlik jesti: Niye açmayalım?
‘Rusya özrü’ Penguen’in kapağında: Akıllı ol Rusya!
Çavuşoğlu’na göre Türkiye Rusya’yla Suriye’de uyum içinde hareket edecek
Rusya ısrarcı: İlişkilerin düzelmesi için tazminat şart
Rusya kuşkuya yer bırakmadı: Putin’e göre Erdoğan özür diledi
Rusya’dan ilk karşılık: Putin, Türkiye’ye ticari ve turistik kısıtlamaları kaldıracak
Aylar sonra ilk doğrudan temas: Putin ile Erdoğan yakında yüz yüze de görüşecek
Kremlin: Türkiye’yle ilişkiler bir iki günde düzelmez
‘Gerekirse Rusya’ya tazminat öderiz’ diyen Yıldırım çark etti: Söz konusu değil
Rusya’nın ‘özür diledi’ dediği Erdoğan: Üzüntü duyduğumu ifade ettim
Kremlin: Erdoğan, Putin’den özür diledi