• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

'Ramazan maili': Vestel CEO'su da görevden ayrılıyor

08/04/2025 17:55

Çalışanlarına yolladığı Ramazan mesajı Zorlu Holding’de krize yol açan Vestel CEO’su Ergün Güler görevinden ayrılıyor.

Güler, Zorlu Holding A.Ş. Yurt Dışı İştirakler ve Yatırımlar Başkanlığı’na atandı.


Ergün Güler. Fotoğraf: AA

Vestel’in Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklama şöyle:

“1 Eylül 2023’ten bu yana Vestel Şirketler Grubu CEO’su olarak görev yapan sayın Ergün Güler, 9 Nisan 2025 tarihi itibarıyla mevcut görevinden ayrılacak olup 1 Mayıs 2025’ten itibaren geçerli olmak üzere Zorlu Holding A.Ş. Yurt Dışı İştirakler ve Yatırımlar Başkanlığı görevine atanmıştır.

Vestel Şirketler Grubu CEO’luğu görevini, yeni bir atama gerçekleşene kadar 9 Nisan 2025 tarihinden itibaren Zorlu Holding A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi ve CEO’su Sayın Ömer Yüngül üstlenecektir.”

Ne olmuştu?

Şirket bünyesindeki Vestel’in CEO’su Ergün Güler, Ramazan ayı nedeniyle çalışanlara bir tebrik mesajı yolladı, Zorlu Holding CEO’su Cem Köksal yanıt olarak Güler’e ‘çok uluslu bir şirket’ olduklarını hatırlatan eleştirel ve ‘uyarı’lı bir mail yazdı.

Sızdırılan mailde şu ifadeler yer alıyordu:

“Ergün, bizim kurumsal olarak kutlanacak günler listemizde Ramazan ayı yer almıyor. Dini günlerden Şeker ve Kurban bayramları yer alıyor. Bunlar dışındaki dini günleri kurumsal olarak kutlamamız doğru değil. Bu grubun 70 yıllık tarihinde de Ramazan ayı kutlaması yer almadı.

Şirket olarak dinden bağımsız bir duruşumuz var. Çok uluslu bir şirket olmaya çalışırken, her dinden ve milletten de çalışanlarımız olmasını bekliyoruz. Dolayısıyla bu gibi bir kutlamayı kurumsal olarak yapmamızı hiç doğru bulmuyorum. Buna benzer konuda seni daha önce de uyarmıştım. Lütfen bunun hiçbir şekilde tekrarı olmasın. Bu uyarımı da ciddiye almanı özellikle rica ediyorum.”

Yazışma sosyal medyada gündem olurken, Köksal da hedef gösterildi.

Peşinden İstanbul başsavcılığı Köksal’a soruşturma başlattı.

Re’sen (kendiliğinden) başlatılan soruşturmada Köksal ‘inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engellemek’le suçlandı.

Gözaltına alınan Köksal ardından adli kontrolle serbest bırakıldı.

Zorlu Holding de Köksal’ın istifa ettiğini duyurdu.

‘Ramazan maili krizi’: Cem Köksal serbest bırakıldı

Zorlu Holding CEO’su Cem Köksal istifa etmiş

Zorlu Holding CEO’su Cem Köksal gözaltına alındı

Zorlu Holding CEO’su Cem Köksal hakkında soruşturma

Kategori:Aktüel, Vitrin-mobil

SON HABERLER

Demirtaş'ın avukatı 8 Ekim'i işaret etti

Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Demirtaş hakkını ihlal kararını hatırlatıp tahliye süreci için 8 Ekim tarihine işaret etti.

Taliban fiber optik kabloları kesmişti: Afganistan'da iletişim durdu

Afganistan yönetimini elinde tutan Taliban’ın bazı vilayetlerde ‘günahı önlemek için’ fiber optik kabloları kesmesi sonucu ülkede telekomünikasyon hizmetleri de durdu.

Trump'ın 20 maddelik 'Gazze planı' açıklandı: Netanyahu'dan onay

ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Beyaz Saray’daki görüşmesinin ardından ABD’nin Gazze’de savaşı bitirmek için 20 maddelik barış planı açıklandı.

Yüzde 3,4 düşüş: Türkiye'de muhtemel eğitim süresi 17,2 yıl

Türkiye’de ilkokula başlama çağındaki bir bireyin en yüksek eğitim seviyesini tamamlayana kadar geçirmesi muhtemel süre 2024’te 17,2 yıl ölçüldü.

İsrail basını: Netanyahu, Katar başbakanından özür diledi

İsrail basınına göre İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD ziyareti sırasında Katar başbakanını telefonla arayarak Doha’ya 9 Eylül’de düzenledikleri hava saldırısı nedeniyle özür diledi.

Trump: Çin anlaşma yapmak istiyor ama nereden başlayacağını bilmiyor
Limon ihracatındaki kısıtlama kaldırıldı

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 890 gündür hapiste

YAZARLAR

Karar vermenin yorgunluğu

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Gölgelerin arasına taşınan sır; Claudia

Ayhan Tinin

İmzalı ve Birinci Baskı Kitaplar Müzesi

C. Hakkı Zariç

Yerli ve milli Nokta.

Mustafa Alp Dağıstanlı

Düşünceye tolerans hava gibi su gibi bir ihtiyaç

Murat Sevinç

Apti'ye veda: Şekerim, benim fıtratım böyle…

Murat Sevinç

Mutluluk dayatması

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

GÜNÜN 11’İ

Mine Esen: Türkiye, iç ve dışta en zorlu dönemlerden birini yaşıyor

Abdulkadir Selvi: Bakalım Beyaz Saray'daki bilek güreşinde kim galip gelecek?

İpek Özbey: Neden herkeste silah var; ya korkanlar da silahlanırsa?

Nuray Babacan: Yahşihan belediyesi operasyonu 'Saray'daki toplantının ardından sekiz saat içinde işleme konmuş…

Gökhan Aktürk: Fenerbahçe'de yıllar sonra bir başkan 'Dış etkenler elbette var ama en büyük sıkıntımız içimizdeki sorunlar' diyebildi

Mete Kaan Kaynar: Erdoğan'ın 'Dimyat'a meşruiyet almaya giderken evdeki rızadan olma' ihtimali hiç de düşük olmasa gerek?

Özer Akdemir: AKP'nin kömürden çıkış gibi bir niyetinin olmadığı ortadayken bilimsel raporlar 'Feriştah yenge fentezisiden' öteye gidemiyor!

Mehmet Ocaktan: İki büyük dostun buluşmasında Gazze'nin adı bile yok…

Engin Solakoğlu: Trump ABD'sinin diplomasi anlayışının okul zorbalığından farkı yok

Şeref Oğuz: Neden AR'aştırdığımız kadar GE'liştiremiyoruz?

Mehmet Y. Yılmaz: Adalet sistemi, sosyal medya trolleriyle el ele rejimin ihtiyacı olan 'korku dağlarını büyütmek' görevini yerine getiriyor

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×