• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Rabia Naz için 'bütün partilerin katılımıyla' Meclis araştırma komisyonu kuruldu

17/07/2019 20:52

Meclis’te ‘Rabia Naz Vatan başta olmak üzere şüpheli çocuk ölümlerinin araştırılması ve bu konuda alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi’ amacıyla sunulan araştırma önergeleri birleştirilerek araştırma komisyonu kurulması kararlaştırıldı.

Fotoğraf: DHA

11 yaşındaki Rabia Naz Giresun’un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018’de hayatını kaybetmişti. Baba Şaban Vatan, 11 yaşındaki kızının intihar etmediğini, araba çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini ve AKP İstanbul Miletvekili Nurettin Canikli’nin de devreye girerek kazayı yeğeninin yaptığı düşünülen Eynesil belediye başkanının itibarının korunması için olayın üstünün örtüldüğünü öne sürüyor.


Meclis’in bugünkü oturumunda çocuk ölümlerinde etkili ve yeterli soruşturma yapılması için alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla araştırma açılması, önergelerin birleştirilerek bugün görüşülmesi tüm partilerin oybirliğiyle kabul edildi.

CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç da, Rabia Naz ve çocuk ölümleriyle ilgili Meclis araştırma komisyonu kurulduğunu açıkladı. Özkoç, komisyonun ‘bütün siyasi partilerin ortak iradesiyle kurulduğunu’ belirtti.

Rabia Naz için Meclis’te oybirliğiyle bir araştırma komisyonu kurduk.
Tüm siyasi partiler ortak irade gösterdik;
Umarım bu,
başta Şaban ve Atika Vatan olmak üzere,
evladı için adalet arayan tüm anne babaların yüreğini ferahlatacak bir adım olur.#RabiaNaz pic.twitter.com/QWTGvB6vTa

— Engin Özkoç (@enginozkoc) July 17, 2019

Siyasi parti temsilcileri, Rabia Naz Vatan ve çocuk ölümleri hakkında konuştu.

Özkoç şöyle konuştu. “Bir baba, bir anne evladını evlerinin önünde gördüler ve o günden itibaren bir hukuk mücadelesi başlattılar. Milletin vekili olarak bu babanın ve bu annenin feryadına kulak vereceğiz. Kurduğumuz komisyonlar sonuna kadar gidecekler, karşılarına kim çıkarsa çıksın onu hukuk karşısına getirip, yargılanmasını sağlayacaklar ve böylece bir anne-baba sadece kendileri için değil, tüm Türkiye için adaleti yerine getirmiş olacak.” 

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş şunları söyledi: “Çeşitli zamanlarda bir araştırma komisyonu kurulmasıyla alakalı talepler burada gündeme getirildi ve bugün bütün grupların ittifakıyla bu komisyonun kurulmasıyla alakalı adımları atıyoruz ve hem Rabia Naz isimli yavrumuzun hem de buna benzer şüpheli çocuk ölümleriyle alakalı bu komisyonumuz titizlikle çalışacaktır ve bu olaylarla alakalı arka planda ne var, ihmal var mı, farklı konular var mı; bunların tüm detayları çıplaklığıyla ortaya çıkarılacaktır ve bunlar TBMM’ye sunulacaktır.” 

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan şöyle konuştu: “Ölümünün üzerinde çok ciddi şüphelerin yoğunlaştığı bir evladımızın arkasından Meclis’te defalarca konuşulmasına rağmen şu ana kadar çok bir mesafe alamamıştık. Dolayısıyla, bugün bütün partilerin ortak önerisiyle bu araştırma komisyonunun kurulması çok isabetli bir karar olmuştur.”

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt şunları söyledi: “Son yıllarda çocuk ölümlerinin ve tecavüzlerinin vahşi bir şekilde arttığı ülkemizde bu konuda bütün partilerin ortak kararıyla araştırma komisyonu kurulmasını hakikaten çok anlamlı bulduğumu tekrar ifade ediyorum.” 

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu şöyle konuştu: “Bu komisyonun gerçekten etkin çalışması gerektiğini, komisyon üyesi olacak bütün partilerden arkadaşların bu duyarlılıkla davranacağına inancımızı da belirtmek istiyoruz. Türkiye kamuoyunun vicdanı bir nebze olsun bugün TBMM’nin bu kararıyla rahatlayacaktır diye düşünüyorum.”

Görüşmelerin ardından, Rabia Naz Vatan başta olmak üzere şüpheli çocuk ölümlerinin araştırılması ve bu konuda alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla araştırma komisyonu kurulması önerisi oybirliğiyle kabul edildi.

Rabia Naz davası: Olay yeri polislerine soruşturma, tanıklar tekrar dinlenecek

Adli Tıp: Rabia Naz’ın çatıdan düşmüş olması mümkün

AKP oylarıyla: Rabia Naz’ın ölümüne ilişkin araştırma önergesi reddedildi

Savcılık: Rabia Naz’a araç çarptığına dair bulgu yok

Rabia Naz’ın memleketinde AKP kaybetti

HSK Rabia Naz dosyası için müfettiş görevlendirdi

Rabia Naz’ın babası ‘Deli mi değil mi’ diye hastaneye kapatılıyor

Rabia Naz’ın ölümüne ilişkin soruşturma dosyasına erişim yasağı

AKP’li Canikli’den Rabia Naz’ın ölümüyle ilgili araştırma talebi

Kılıçdaroğlu: Rabia Naz’ın ölümünde Ankara’da bir güç adaleti tıkamaya çalışıyor

AKP’li Canikli’den Rabia Naz’ın babasına hakaret davası

Rabia Naz’ın ölümü hala açıklığa kavuşmadı: Failler korunuyor mu?

Rabia Naz’ın babası AKP’li Canikli hakkında suç duyurusunda bulundu, basını da kınadı

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

Flamengo, Chelsea'yi devirdi: Kulüpler Dünya Kupası'nda program ve sonuçlar

2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nda UEFA Konferans Ligi şampiyonu Chelsea ilk yarısını 1-0 önde kapattığı maçta Brezilya ekibi Flamengo’ya 3-1 mağlup oldu.

Ankara dahil 15 il için yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tahminlerine göre bugün 15 ilde sağanak yağış bekleniyor.

Nihal Candan hayatını kaybetti

Anokreksiya nevroza tedavisi gören sosyal medya ünlüsü Nihal Candan, 30 yaşında hayatını kaybetti.

Trump'a göre İran'a müdahaleye belki gerek kalmayabilir

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin İran’a müdahalesi için “Belki gerek kalmayacak” dedi.

BM: Komşu ülkelerde yaşayan 600 bin Suriyeli ülkesine döndü

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, 14 yıl süren iç savaş nedeniyle komşu ülkelerde yaşayan 600 bin Suriyelinin ülkesine döndüğünü açıkladı.

ABD: Türkiye'nin F-35 programına katılması imkansız, NATO ilişkileri olumsuz etkilenir
Muğla'da yangın dizisi devam ediyor: Köyceğiz'de üç futbol sahası kadar orman kül oldu

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 790 gündür hapiste

YAZARLAR

Ofansif mizah örneği olarak birkaç anayasa maddesi

Murat Sevinç

Babalar günü bu yıl da coşkuyla kutlanmadı!

Arzu Uzunali

İnsan aynı anda iki kişiyi sevebilir mi?

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Roma dondurması meselesi

Elvan Uysal Bottoni

Gelecekten ses veren siyasetçiler…

Murat Sevinç

İşgalci kelimeler

Mustafa Dağıstanlı

Dere Sokak Üçlemesi, 'Körfez'le sona eriyor

Behzat Şahin

GÜNÜN 11’İ

Zeynep Gürcanlı: CHP, üzerinde yargı eliyle kurulan baskıyı stratejik bir hamleyle kırma planını hayata geçiriyor

Korkut Boratav: Rusya'nın ABD'ye karşı nükleer tepkisi tetiklenecek mi? 

Deniz Zeyrek: Adı Atatürk Stadyumu'ydu ama milyarder vekil 'Eskişehir Stadyumu' olarak yazmayı tercih etmişti

Rükzan Sağır: Vergi, 'yaşanabilir' bir hayatın abonelik bedeli oluyor

Zülal Kalkandelen: Özal, iflah olmaz bir Amerikancıydı

Yılmaz Özdil: Ayvalık böyle, Fethiye böyle, turist diye gelip, parkta yatan var… 

Abbas Güçlü: Sınavlar için yıllarca süren hazırlık yapıyoruz ama tercihlere birkaç gün ayırıyoruz!

Adnan Gümüş: Maddi fetihler, para ve yayılmacılık tek değer haline geldi

Abdulkadir Selvi: Washington'da beklenmedik uçuş, İran'a son uyarı olarak yorumlandı

Gözde Bedeloğlu: AKP'nin zeytinlik alanların madencilik faaliyetlerine açılmasını sağlayacak teklifi yeniden gündemde

Tolga Şardan: Marmaris'te eğlence yerlerinde turistlerin bulunduğu müstehcen görüntüler Ankara'da infial yarattı

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×