İspanya’da muhalefetteki sol parti Podemos’un lideri Pablo Iglesias, “İspanya’nın Avrupa Birliği (AB) içindeki bir Türkiye’ye dönüşmesine şahit olabiliriz” dedi.
Katalonya halkı 1 Ekim’de düzenlenen referandumda yüzde 90’la bağımsızlığa ‘Evet’ demişti.
Referandum günü pek çok noktada polis saldırısı yaşanmıştı.
‘Erdoğan’ınki gibi bir hükümet bulabiliriz’
BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın haberine göre İtalya’nın Corriere della Sera gazetesine konuşan Iglesias şunları söyledi: “Katalan tarafının tek taraflı olarak bağımsızlık ilan etmesi ve merkezi hükümetin öngörülebilir sert tepkisiyle İspanya’nın AB içindeki bir Türkiye’ye dönüşmesine şahit olabiliriz. Bir sabah uyandığımızda karşımızda Erdoğan’ınki gibi demokratik bir görüntü sergileyen ancak gerçekte otoriter ve baskıcı olan bir hükümet bulabiliriz.”
Demokratik şekilde seçilmiş temsilcilerin hapse atılmasının ‘dram’ olacağını belirten Iglesisas, “Bu siyasi-kurgu değil. Katalonya Emniyet Müdürü isyana teşvikten 15 yıl hapis riskiyle karşı karşıya” dedi.