'Palalı' bu kez polise salladı: 'Senin DHKP-C'yle bir alakan var mı?'

 

Gezi eylemleri sürecinde Taksim Talimhane’de göstericilere palayla saldıran Sabri Çelebi’nin yargılandığı davada, tanık olarak dinlenen polis memuru Ramazan Ezen “Çelebi’nin müdürümüz Kayhan Şahan’a saldırdığına şahidim” dedi.

Çelebi, ifadesini beğenmediği Ezen’e, “Senin DHKP-C’yle bir alakan var mı?” diye sordu.

celebi

‘Gezi eylemcilerinin doğrudan hedefi değildik’

İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen altıncı duruşmada tutuksuz sanık Sabri Çelebi hazır bulunurken, diğer üç sanık davaya katılmadı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen polis memuru Ramazan Ezen, olay günü Gezi eylemleri nedeniyle Taksim ve civarında görevli olduğunu anlattı.

“Divan Oteli’nin önündeydik. Bir ara imdat sesleri duyduk. Müdürümüz Kayhan Şahan, ben ve diğer polis memuru Ahmet Yeşilkaya olay yerine gittik. İki grup birbirlerine saldırıyordu” diyen Ezen, Çelebi’nin elinde pala, yanındakilerde ise beyzbol sopasına benzer aletler olduğunu kaydetti.

Kendisinin elinde sopa olan kişileri engellemeye çalıştığını belirten Ezen, “Müdürümüz de sanıkla ilgileniyordu. Bu arada müdürümüz elinden yaralandı. Arada kaldığımız için Gezi eylemcileri tarafından atılan sandalyelere maruz kaldık. Gezi eylemcilerinin doğrudan hedefi biz polisler değildik” dedi.

Elindeki palayı sürekli sağa sola sallıyordu

“Olaylar sırasında bir Gezi eylemcisinin Sabri Çelebi tarafından boğazından yaralandığını da gördüm” demesi üzerine Çelebi’nin avukatı Turan Öner tanık polis Ezen’e “Sen olayı gördün mü?” diye sordu.

“Şu an yüz kişiyi getirseniz, ben boğazından yaralanan o kişiyi teşhis edebilirim” karşılığını veren Ezen, Çelebi’nin avukatının, “Eylemciler polislere de saldırdı mı?” sorusu üzerine ise şunları söyledi: “Bana doğrudan sanıklar tarafından ve Gezi eylemcileri tarafından bir saldırı olmadı. Ancak sanık Sabri Çelebi’nin müdürümüz Kayhan Şahan’a saldırdığına tanık oldum. Elindeki palayı sürekli sağa sola sallıyordu.”

Senin DHKP-C’yle bir alakan var mı?

Sanık Sabri Çelebi, bu beyanı üzerine tanık polise “Senin DHKP-C’yle bir alakan var mı?” diye seslendi. Bu sözü duymayan mahkeme hakimi duruşmaya devam ederken, müşteki avukatı Hacer Yılmaz müdahale ederek, sanığın sarf ettiği sözün kayda geçmesini istedi. Hakimin ‘ben duymadım’ demesi üzerine duruşma salonunda tartışma çıktı.

Daha sonra söz alan sanık Sabri Çelebi, “Evet bu soruyu tanığa ben sordum” deyince tanığa sarf edilen söz tutanağa geçirildi. Tanık polis bunun üzerine “Şaka mı bu. Ben Rizeliyim. Polis memuruyum. DHKP-C’li diyecek kadar düştünüz mü?” diye sordu.

Sanıkların 27 yıla kadar hapsi isteniyor

Duruşma, taraf avukatlarının tüm tanıkların dinlenmesinin ardından beyanda bulunacaklarını belirtmesi üzerine Ekim ayına ertelendi.

Dört şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede şüpheliler Sabri Çelebi, Ahmet Girgin, Şeyhmus Kırmızı ve Murat Ertik’in ‘Kasten yaralama’ ve ‘Görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından 27 yıla kadar hapsi talep ediliyor.