Bugün AKP’nin eski hasımlarından bazıları AKP’nin vatanın bütünlüğünü sağlayacağına inanıyor.
Siyaseti militerlikten ne kadar uzaklaştırdıysa, çözüm sürecini nasıl yürüttüyse, vatanın bütünlüğü siyasetini de o şekilde yürütecek.
Bu bir takıntının iktidarıdır. Şu anda anayasaya aykırı bir şekilde yaratılan fiili durum kurumsallaştırılmadan da bu takıntı giderilmeyecek.
Bu takıntıya saplanıldığı sürece de içinde bulunduğumuz istikrarsızlık türbülansı devam edecek.
Bu istikrarsızlık türbülansının haziran ayından bu yana oy ve kamuoyu desteği olarak iktidarın lehine olduğu ispat edilmiş vaziyette.
Askeri vesayetle mücadele için, çözüm süreci için iktidara destek verenlerin nasıl işlevleri bitince birer safra gibi atıldıkları ortada.
Bugün olan biteni bir bölünmez bütünlük mücadelesi olarak değerlendirerek iktidara destek verenler de iktidar nihai amacına ulaşınca aynı kaderi paylaşacak.