Özgür Gündem davasında Önderoğlu, Fincancı ve Nesin beraat etti

2016’da Özgür Gündem gazetesinin kapatılmasına karşı oluşturulan ‘nöbetçi yayın yönetmenliği’ne ilişkin davada, ‘terör propagandası’ suçlamasıyla yargılanan gazeteci Erol Önderoğlu, akademisyenler Şebnem Korur Fincancı ve Ali Nesin beraat etti.

Fotoğraf: Twitter

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, sanık ve avukatların bir önceki celseda verilen savcılık mütalaasına karşı beyanlarının alınmasının ardından son sözleri soruldu.

Fincancı, “Sorumlu vatandaşlar olarak devleti denetleme görevimiz vardır. Biz sorumlu vatandaşlık görevimizi yaptık. Suçsuzum, beraatimi talep ediyorum” dedi. 

Mahkeme heyeti, ‘terör örgütü propagandası yapmak’, ‘suç işlemeye alenen tahrik etme’, ‘suçu ve suçluyu övme’ ile suçlanan sanıkların üzerilerine atılı suçların yasal koşulları oluşmadığından ayrı ayrı beraatine karar verdi.

Şebnem Korur Fincancı ve Erol Önderoğlu tahliye edildi

Tecrit sona erdi: Tutuklu akademisyen Fincancı koğuşa alındı

Özgür Gündem’in nöbetçi yayın yönetmenlerinin 14 yıla kadar hapsi istendi

Fincancı’nın cezaevi günlükleri: Dostlar üzülmemeli, sessiz kalmak ihanet olurdu

Fincancı’ya öğrencilerinden destek: Hocamızdan öğrendiğimiz gibi halkın yanında olacağız

Tutuklu akademisyen Fincancı’nın kızı: Cizre raporundan sonra bu kararı bekliyorduk

Tutuklanan adli tıp uzmanı Fincancı hak ihlallerinin olduğu her yerdeydi

106 gazeteciden Özgür Gündem’e destek, tutuklamalara itiraz: Gazetecilik suç değildir

Sınır Tanımayan Gazeteciler: Özgür Gündem’e destek verenlerin tutuklanması ‘utanç verici’

Özgür Gündem’e destek veren Önderoğlu, Nesin ve Fincancı tutuklandı