• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Özel'den Erdoğan'a: Sende Filistin hassasiyeti yok, Trump korkusu var

01/08/2025 22:02

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslenerek “Ben senin Filistin sevgini sorgulamıyorum çünkü ortada olmayan bir şey sorgulanamaz, sende Filistin hassasiyeti yok, Trump korkusu var” dedi.

Fotoğraf: @eczozgurozel / X

CHP’nin ‘Millet iradesine sahip çıkıyor’ mitinglerinin bugünkü adresi Aksaray’dı.


CHP lideri mitinge özetle şunları söyledi:

‘Ak Toroslar çetesi senin şoförlük yaptığın İETT personeline bu muameleyi yapıyor’

* Türkiye’de bir piramit olmuş. En tepede saray oturuyor. En aşağıda Aksaray eziliyor. Türkiye’de yüzde 80’e, ülke zenginliğinin sadece yüzde 10’u kalmış. And olsun ki kısa çöp uzun çöpten, küçük gördükleri, uzun adamdan, Aksaray Saray’dan hakkını alacak. Söke söke alacağız.

* Eskiden JİTEM’cilerin Beyaz Torosları vardı, şimdi Çağlayan’dakilerin Ak Torosları var. Ama and olsun ki AK Toros çetesini dağıtacağız. Ey Erdoğan, seni bir gün gözaltına almayanlara yıllardır nefret kustun ama bizim masum kardeşlerimizi görmediğin zulme tabi tuttun. Şimdi o Ak Toroslar çetesi, senin şoförlük yaptığın İETT personeline bu muameleyi yapıyor.

‘Aziz İhsan Aktaş 300 ihaleyi AKP’den almış’

* Bu Aziz İhsan Aktaş denen adamın Türkiye’de girip çıkmadığı delik yok. Bu kişi toplam 388 ihale almış, 300’ünü AK Parti’den, 88’ini buradan almış. Bu taraf tek tek işlem yapıyor, öbür tarafa kimse bir şey sormuyor. Bu Aziz İhsan Aktaş mevzunda hem de en çok çalıştığı belediyelerden birisi Kütahya Belediyesi’yken belediye MHP’de olduğu için bütün dosyayı ayırıp Kütahya’ya yollamışlar ama bizim arkadaşlarımızı bütün Türkiye’den toplayıp Silivri’ye doluşturmuşlar. Bunlar Silivri’ye götürüp aylarca orada tutarken, sizin belediyeniz olduğunda farklı muamelesi yapılması vicdana, hakkaniyete uyar mı? Aynı kişi 300 AK Parti belediyesiyle çalışırken bunlara bir şey yapmayıp bu tarafa saldırmak insafa sığar mı?

‘CHP yoksa o komisyondan korkun’

* Meclis’teki komisyona arkadaşlarımızı gönderdik. Bir yerde Cumhuriyet Halk Partisi yoksa, bir komisyonda yoksa o komisyondan korkun. CHP varsa Cumhuriyet’in teminatı orada. Bazıları “Endişe ediyoruz” diyor. Bizim olduğumuz yerde bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne dokunamaz., Anayasa’ya uymayanlarla anayasa yapılamaz.

* Kimse Erdoğan’ı gözünde büyütmesin. CHP bugün Türkiye’nin birinci partisi. Erdoğan’ın ne eskisi gibi bıçağının iki tarafı kesiyor ne de millet onun attıklarına inanıyor. Son anketlerde 28,5’dan 29 Erdoğan. Seni yüzde 29’la orada oturtmam. O sandık kurulacak, İmamoğlu çıkacak.

‘Sende Filistin hassasiyeti yok, Trump korkusu var’

* Bugün nihayet her gü kızıyorum, bugün nihayet sayın Erdoğan ağzına Filistin’i aldı. Ama Filistin’e sahip çıkmak için değil “Çıkıyorum, ediyorum, Özgür Özel çıkmadığımı söylüyor” demek için aldı. Şimdi buradan Erdoğan’a sesleniyorum. Yahu (ABD Başkanı Donald) Trump diyor ki, “Gazze’yi boşaltacağım, oteller yapacağım,” bir kelime konuşuyor musun? İran’ı bombalıyor, müslüman kanı döküyor İsrail, bir kelime konuşuyor musun? Türki cumhuriyetler Güney Kıbrıs’ı tanıyor, bir kelime konuşuyor musun? Ayşenur Ezgi Eygi Filistin’de öldürülüyor bir kelime konuşuyor musun? Amerika’da genç bir kadın, aktivist bir kardeşim eleştirilerde bulunuyor diye aylarca hapiste tutuluyor, bir kelime konuşuyor musun Rümeysa Öztürk için? Madlen gemisine yapılan muamele ortada, bir kelime konuşmuyorsun, ondan sonra diyorsun ki “Benim Filistin sevgimi Özgür Özel sorgulayamaz.”

* Erdoğan, ben senin Filistin sevgini sorgulamıyorum, çünkü ortada olmayan bir şey sorgulanamaz. Sende Filistin hassasiyeti yok, sende Trump hassasiyeti var, Trump korkusu var.

Özel oyuncak aldı: Erdoğan’ın ahtapotu

Özel: Devr-i sabık yaratmayacağız

Özel, ‘Terörsüz Türkiye Komisyonu’na katılma gerekçesini anlattı

Özel’den Fidan’a: Öyle kameralara kaş göz işareti yaparak bakanlık yapılmaz

Kategori:Aktüel, Vitrin-mobil

SON HABERLER

Dolar, avro ve altında haftanın bilançosu

Bu hafta avro yüzde 0,39, gram altın yüzde 0,37, dolarsa yüzde 0,03 değer kazandı.

Borsada en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi haftayı yüzde 8,89 değer kazanarak 11.294,48 puandan tamamladı.

ABD, Suriyeliler için 'geçici koruma'yı kaldırdı: 60 gün süre

ABD, Suriye vatandaşları için geçici koruma statüsünü kaldırıp ülkeden ayrılmaları için 60 gün süre verdi.

İki ayrılık daha: AKP'de istifa eden il başkanı sayısı yediye çıktı

AKP’nin Ordu ve Bitlis il başkanları da görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu.

Rus ve Belaruslu sporcular, kış olimpiyatlarında 'tarafsız' yarışabilecek

Rus ve Belaruslu atletlerin 2026 Kış Olimpiyatları’nda ‘tarafsız bireysel sporcu (AIN)’ statüsüyle yarışabilecek.

'Sahte diploma'lı isimler ortaya çıktı: Psikoloji, eczacılık, inşaat mühendisliği…
Başakşehir'de kediyi döverek öldüren adam gözaltına alındı

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 881 gündür hapiste

YAZARLAR

Masama önce itfaiyeci Can, sonra Beşiktaş geldi

Behzat Şahin

Bir tepki ve hatırlatma şekli olarak 'seçilmiş' sıfatı!

Murat Sevinç

'Kızılcık Şerbeti'nden 'Kaos Şerbeti'ne: Adalet ve sansürün yerli melodramı

Zehra Çelenk

Alışkanlıklar özgürleştirir mi zincirler mi?

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Bir atkının iki ucundaydı aşk ve hayat!

Ayhan Tinin

Kıdemli diplomat Alon Liel: 35 yıl hizmet ettiğim ülke bu İsrail değil

Arda Ekşigil

Yenikapı Kahvesi, edebiyat, aşk ve dostluk üzerine

C. Hakkı Zariç

GÜNÜN 11’İ

Murat Ağırel: Hakemlerin suç duyurusuyla futbola da soruşturma başlatıldı

Ali Gültiken: Futbolla alakası olmayan beş kişiye 'Beşiktaş'a kadro yap' desek böyle bir orta sahayla uzun süre oynamaz

Ayşen Şahin: Hangi naifliğin izleyicisi olalım?

Onur Çanakçı: Dolar artıyor ama enflasyon daha hızlı koşuyor

Serhat Demirel: Sahte ilaç konusunda dikkatli olmak lazım

Atilla Aşut: Yargısı teslim alınmış bir ülke, düşman ordularınca işgal edilmiş bir ülkeden daha savunmasızdır

Mustafa Karaalioğlu: Ölçümler sınırsız güç kullanımının iktidara yaramadığını söylüyor

Umur Talu: Artık iktidarın iki de 'playlist'i var; ikinci 'playlist'te hemen 'pause'a basılıyor

Deniz Zeyrek: Sadece sürecin sahibi değil, sonucu ve parametrelerde de görüş ayrılıkları var

Damla Doğan Tuncel: Altı ayda en çok değişen toplumun ruh hali

Ömer Önhon: Türkiye ile İsrail açıktan silahlı vuruşmaya dönüşmemiş temkinli bir çatışma ortamında karşı karşıya

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×