CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul başsavcılığının hakkında başlattığı soruşturmayala ilgili “Çağlayan’daki çete hesap vermek yerine bize soruşturma açıyor” dedi.

Özel 3 Kasım’da İstanbul Başsavcısı Akın Gürlek’e “Maaşın yanında başka bir gelir ettiniz mi resmi yoldan?” diye sormuştu.
CHP genel başkanı Gürlek’e yanıt için bir gün süre verdiğini belirtip eklemişti: “Cevap gelmediği takdirde yarın akşamki mitingimizde bu sözlü sorunun cevabını verdikten sonra tüm basın yayın organlarına gerekli belgeleri yolluyorum.”
İstanbul’un Ümraniye ilçesinde 4 Kasım’da CHP mitinginde Özel, Gürlek hakkında şu iddialarda bulunmuştu:
* 2 Ekim 2024’te bu göreve atanıyor ardından 29 Kasım 2024’te ETİ Maden Şirketi’nin Lüksemburg’taki Eti Maden Anonim Şirketi’ne Akın Gürlek yönetim kurulu üyesi olarak atanıyor.
* Kendisi dışındaki yönetim kurulu üyeleri liyakatla atanmış isimler, tek başına bu burada. 29 Temmuz 2025 tarihinde diğer yönetim kurulu üyelerinin isimleri belli. Ardından 29 Kasım 2024’te atanıyor dokuz ay boyunca Ekrem (İmamoğlu) başkanın tutukladığı günün de içinde olduğu dokuz ay boyunca buralardan maaşları alıyor.
Mitingte Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hitapla “Bundan sonra, etrafındakine, talimat verdiğine, bizimle uğraşan itine köpeğine sahip çık” diyen Özel hakkında İstanbul başsavcılığı re’sen (kendiliğinden) soruşturma başlattı.
Özel X’teki paylaşımında hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili şunları söyledi:
* Akın Gürlek, kanuna aykırı olarak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına atandıktan sonra Kasım 2024’ten, Ağustos 2025’e kadar yurt dışındaki kamu şirketinde yönetim kurulu üyeliği yapıp, 9 ay boyunca maaş almıştır.
* Bu skandala karşı hukuk devletinde yapılması gereken, derhal soruşturma açmak bu suçu işleyen kişiyi görevden almaktır. Ama hala; ailelerle, babalarla, evlatlarla uğraşan Çağlayan’daki çete hesap vermek yerine bize soruşturma açıyor. Elinizden geleni ardınıza koymayın!
‘Millet sizden gerekeni yapmanızı bekliyor’
* Sayın Erdoğan size sesleniyorum: Millet sizden, devlete ve millete düşmanlık eden Çağlayan’daki bu çeteye karşı gerekeni yapmanızı bekliyor. Bu çete size dosya sağlam dedi ama yapamadılar, beceremediler. Milletin %70’i Ekrem Başkana atılan iftiralara inanmıyor.
* Bu ülke kavgadan kutuplaşmadan bıktı. Millet barış istiyor, huzur istiyor. Çok daha geç olmadan bu yoldan dönün. Bu ülkeye uzun yıllar hizmet etmiş biri olarak tarihte yer almak varken, bu şekilde tarihe geçmeyin.
* Hayvanlara hakaret olmasın diye bir daha söylemiyorum: Çerinize çöpünüze sahip çıkın. Bunlardan size de ülkeye de fayda gelmez!
Akın Gürlek, kanuna aykırı olarak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına atandıktan sonra Kasım 2024’ten, Ağustos 2025’e kadar yurt dışındaki kamu şirketinde yönetim kurulu üyeliği yapıp, 9 ay boyunca maaş almıştır.
— Özgür Özel (@eczozgurozel) November 5, 2025
Bu skandala karşı hukuk devletinde yapılması gereken, derhal…